TOP termékek

Látogató számláló

0
0
9
5
1
1
5

Segíthetek? +36302856255

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

ÁSZF

 

         A JELEN ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (A TOVÁBBIAKBAN: ÁSZF) A BIORITMUS KFT. ÁLTAL A WWW.BIORITMUS.HU WEBOLDALON KERESZTÜL NYÚJTOTT ELEKTRONIKUS KERESKEDELMI SZOLGÁLTATÁSOKAT IGÉNYBE VEVŐ SZEMÉLY VAGY SZERVEZET JOGAIT ÉS KÖTELEZETTSÉGEIT TARTALMAZZA. A JELEN ÁSZF MINDEN JOGÜGYLETRE ÉS SZOLGÁLTATÁSRA VONATKOZIK, AMELY A WWW.BIORITMUS.HU WEBOLDALON KERESZTÜL TÖRTÉNIK, FÜGGETLENÜL ATTÓL, HOGY ANNAK TELJESÍTÉSE MAGYARORSZÁGRÓL VAGY KÜLFÖLDRŐL TÖRTÉNIK.

 

 1. AZ ELADÓ ADATAI

  1.1 CÉGNÉV: BIORITMUS KFT

SZÉKHELY: 8000 SZÉKESFEHÉRVÁR SZEDER KÖZ 2.

CÉGJEGYZÉKSZÁM: 07 09 010209

ADÓSZÁM: 13236021-2-07

TELEFONSZÁM: 06 22 501 449

 

CSOMAGKÜLDŐ KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉG NYILVÁNTARTÁSI SZÁM:  338055/B/1 1.2 ÜGYFÉLSZOLGÁLAT ELÉRHETŐSÉGEI: 8000 SZÉKESFEHÉRVÁR SZEDER KÖZ 2.

1.3 A BIORITMUS KFT ELEKTRONIKUS KERESKEDELMI SZOLGÁLTATÁSA VONATKOZÁSÁBAN NEM VETI ALÁ MAGÁT MAGATARTÁSI KÓDEXNEK.

 

 1. A WEBÁRUHÁZ HASZNÁLATA, REGISZTRÁCIÓ A WEBÁRUHÁZBAN

  2.1 VEVŐNEK MINŐSÜL MINDEN OLYAN NAGYKORÚ TERMÉSZETES SZEMÉLY, JOGI SZEMÉLY, VAGY JOGI SZEMÉLYISÉG NÉLKÜLI SZERVEZET, AKI A WEBÁRUHÁZAT VAGY ANNAK BÁRMELY SZOLGÁLTATÁSÁT HASZNÁLJA, VAGY A WEBÁRUHÁZBAN REGISZTRÁL, SAJÁT FIÓKOT HOZ LÉTRE (A "VEVŐ"). A WEBÁRUHÁZAT KISKORÚAK NEM HASZNÁLHATJÁK.
  2.2 AMENNYIBEN A VEVŐ A JELEN ÁSZF-ET VAGY ANNAK BÁRMELY RÉSZÉT NEM FOGADJA EL, ÚGY NEM JOGOSULT A WEBÁRUHÁZ HASZNÁLATÁRA, ILLETVE A WEBÁRUHÁZ ÁLTAL KÍNÁLT SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉRE.
  2.3 A BIORITMUS KFT JOGOSULT A JELEN ÁSZF FELTÉTELEIT ÉS AZ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓT BÁRMIKOR EGYOLDALÚAN MÓDOSÍTANI, AMELY MÓDOSÍTÁS A MÁR LÉTREJÖTT SZERZŐDÉSEKET NEM ÉRINTI. A BIORITMUS KFT A MÓDOSÍTÁSOKRÓL A VEVŐT A WEBÁRUHÁZ FELÜLETÉN KERESZTÜL TÁJÉKOZTATJA. A MÓDOSÍTÁST KÖVETŐEN A WEBÁRUHÁZ HASZNÁLATÁNAK FELTÉTELE, HOGY A VEVŐ A WEBÁRUHÁZON KERESZTÜL ÉS AZ OTT BIZTOSÍTOTT MÓDON AZOKAT KIFEJEZETTEN ELFOGADJA. A MÓDOSÍTOTT ÁSZF, ILLETVE ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ HATÁLYBA LÉPÉSÉNEK NAPJA AZ A NAP, AMELYEN A MÓDOSÍTOTT ÁSZF, ILLETVE ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ PUBLIKÁLÁSRA KERÜL A WEBÁRUHÁZ WEBOLDALÁN.
  2.4 A WEBÁRUHÁZBAN TÖRTÉNŐ REGISZTRÁCIÓ A FŐOLDALON TALÁLHATÓ REGISZTRÁCIÓ MENÜPONT ALATT TALÁLHATÓ ADATLAP KITÖLTÉSÉVEL LEHETSÉGES. A REGISZTRÁCIÓ SORÁN AZ ALÁBBI ADATOKAT SZÜKSÉGES MEGADNI: BELÉPÉSI ADATOK, FELHASZNÁLÓNÉV*, JELSZÓ*, JELSZÓ ÚJRA*, VEZETÉKNÉV*, KERESZTNÉV*, E-MAIL*, TELEFONSZÁM*, NÉV MÁSOLÁSA A SZÁLLÍTÁSI ADATOKHOZ., SZÁLLÍTÁSI ADATOK, SZÁLLÍTÁSI NÉV*, TELEPÜLÉS:*, CÍM*, ADATOK MÁSOLÁSA A SZÁMLÁZÁSI ADATOKHOZ., SZÁMLÁZÁSI ADATOK, SZÁMLÁZÁSI NÉV, TELEPÜLÉS:         
  2.5             CÍM: AZ ADATOK MEGADÁSÁT KÖVETŐEN A REGISZTRÁCIÓ ÉRVÉNYESÍTÉSÉRE A WEBÁRUHÁZ AUTOMATIKUSAN E-MAILT KÜLD A VEVŐNEK; A REGISZTRÁCIÓ AZ EBBEN TÖRTÉNŐ HIVATKOZÁSRA (LINKRE) VALÓ KATTINTÁSSAL FEJEZŐDIK BE.
  2.6             BÁRMELYIK REGISZTRÁCIÓT, AMELYIK HELYTELEN VAGY VALÓTLAN ADATOT TARTALMAZ, A BIORITMUS KFT JOGOSULT ÉRVÉNYTELENNEK NYILVÁNÍTANI, ÉS A REGISZTRÁCIÓT DEAKTIVÁLNI VAGY TÖRÖLNI.

 

 1. VÁSÁRLÁS A WEBÁRUHÁZBAN

  3.1 A VÁSÁRLÁS FELTÉTELEI ÉS FOLYAMATA
  3.1.1 A WEBÁRUHÁZBAN TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁS ELEKTRONIKUS ÚTON LEADOTT MEGRENDELÉSSEL LEHETSÉGES, A JELEN ÁSZF-BEN MEGHATÁROZOTT MÓDON, INTERNETEN KERESZTÜL A HTTPS://WWW.BIORITMUS.HU/ WEBOLDALON.
  3.1.2 A WEBÁRUHÁZBAN AZON VEVŐ ADHAT LE MEGRENDELÉST, AKI AZ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓT ELFOGADTA ÉS MAGÁRA NÉZVE AZT KÖTELEZŐNEK ISMERTE EL. A WEBÁRUHÁZBAN KORÁBBAN MÁR REGISZTRÁLT VEVŐ UGYANAZZAL AZ AZONOSÍTÓVAL RENDELHET, MINT AMIT KORÁBBAN MEGADOTT. 
  3.1.3 AMENNYIBEN A VEVŐ A WEBÁRUHÁZBAN NINCS REGISZTRÁLVA, A VÁSÁRLÁST MEGELŐZŐEN PONTOS ADATOK MEGADÁSÁVAL KI KELL TÖLTENIE A RENDELÉSI ŰRLAPOT A 2 PONTBAN FOGLALTAKKAL ÖSSZHANGBAN.
  3.1.4 A VEVŐ A WEBÁRUHÁZBAN ÚGY TUD VÁSÁROLNI, HOGY KIVÁLASZTJA A TERMÉKEKET, AZ A KOSÁRBA HELYEZI, MAJD EZUTÁN A KASSZA OLDALRA LÉP, AHOL MEGADJA SZÁLLÍTÁSI ÉS SZÁMLÁZÁSI CÍMÉT, MAJD VÉGLEGESÍTI RENDELÉSÉT.
  3.1.5 A RENDELÉS VÉGLEGESÍTÉSE AZT JELENTI, HOGY A VEVŐ KÖTELEZŐ AJÁNLATOT TESZ A TERMÉKRE, AZAZ A RENDELÉS VÉGLEGESÍTÉSE A VEVŐ SZÁMÁRA A MEGRENDELT TERMÉK ÁRÁNAK, VALAMINT A KAPCSOLÓDÓ (CSOMAGOLÁSI, FUVAROZÁSI) DÍJAK MEGFIZETÉSÉNEK KÖTELEZETTSÉGÉVEL JÁR! A WEBÁRUHÁZBAN TÖRTÉNT RENDELÉSSEL A VEVŐ KIJELENTI, HOGY MEGISMERTE ÉS ELFOGADJA JELEN ÁSZF-ET, TISZTÁBAN VAN A RENDELÉS MENETÉVEL, A TERMÉK JELLEMZŐIVEL ÉS ÁRÁVAL.
  3.1.6 A WEBÁRUHÁZBAN MEGRENDELT SZOLGÁLTATÁSOKAT A BIORITMUS KFT A RENDELÉST VISSZAIGAZOLÓ EMAILBEN SZEREPLŐ HELYSZÍNEN TELJESÍTI.
  3.2 A BIORITMUS KFT CSAK HÁZTARTÁSBAN HASZNÁLATOS MENNYISÉGEKRE VONATKOZÓ RENDELÉSEKET SZOLGÁL KI.
  3.3 A WEBÁRUHÁZBAN KÍNÁLT TERMÉKEK  ÁRA, CSOMAGOLÁSI ÉS SZÁLLÍTÁSI DÍJA FELTÜNTETÉSRE KERÜL A TERMÉKADATOK KÖZÖTT.

3.3.1.A WEBÁRUHÁZBAN KÍNÁLT TERMÉKEK MINŐSÉGÉVEL, ALAPVETŐ TULAJDONSÁGAIVAL, HASZNÁLATÁVAL, HASZNÁLHATÓSÁGÁVAL KAPCSOLATBAN A WEBÁRUHÁZBAN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓN TÚLI TÁJÉKOZTATÁST A WEBOLDAL KAPCSOLAT MENÜPONTJÁBAN LEHET KÉRNI. 
3.3.3 A JOGSZABÁLY ÁLTAL ELŐÍRT ESETEKBEN ÉS KÖRBEN A BIORITMUS KFT HASZNÁLATI UTASÍTÁST MELLÉKEL A MEGRENDELT TERMÉKEKHEZ. HA A VEVŐ VALAMELY VÉLETLEN OKBÓL NEM KAPNÁ KÉZHEZ AZ ÁRUVAL EGYÜTT A KÖTELEZŐ HASZNÁLATI UTASÍTÁST, AZT A VEVŐ KÖTELES AZONNAL - MIELŐTT AZ ÁRUT HASZNÁLATBA VESZI – JELEZNI A BIORITMUS KFT  ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁNÁL, AKI A HASZNÁLATI UTASÍTÁST ELEKTRONIKUS ÚTON PÓTOLJA.
3.3.4 A VÉTELÁR MINDIG A KIVÁLASZTOTT TERMÉK INFORMÁCIÓS OLDALÁN FELTÜNTETETT ÁR, AMELY MAGYAR FORINTBAN ÉRTENDŐ ÉS – HACSAK AZ ELLENKEZŐJÉT A TERMÉK INFORMÁCIÓS OLDALA EGYÉRTELMŰEN NEM JELZI – TARTALMAZZA AZ ÁFA-T. A FELTÜNTETETT ÁR NEM TARTALMAZZA A TERMÉK CSOMAGOLÁSÁVAL, SZÁLLÍTÁSÁVAL JÁRÓ ESETLEGES KÖLTSÉGEKET. A FELTÜNTETETT ÁRAK NEM MINŐSÜLNEK KÖZVETLEN ÁRAJÁNLATTÉTELNEK, AZOK ALAPJÁN A BIORITMUS KFT JÁNLATI KÖTÖTTSÉGE NEM ÁLL BE.
3.3.5 A BIORITMUS  KFT FELHÍVJA A VEVŐK FIGYELMÉT, HOGY A WEBÁRUHÁZBAN SZEREPLŐ TERMÉKÁRAK ELTÉRHETNEK AZ UGYANEZEN TERMÉKRE A BIORITMUS KFT ÁLTAL MŰKÖDTETETT ÜZLETEKBEN VONATKOZÓ ÁRAKTÓL.
3.3.6 A WEBÁRUHÁZBÓL RENDELHETŐ TERMÉKEK ÁRAI VÁLTOZTATÁSÁNAK JOGÁT A BIORITMUS KFT FENNTARTJA. 
3.3.7 A BIORITMUS KFT NYOMATÉKOSAN FELHÍVJA A VEVŐ FIGYELMÉT ARRA, HOGY – NOHA A BIORITMUS KFT MINDENT MEGTESZ A FELTÜNTETETT ÁRAK HELYESSÉGÉÉRT – A WEBÁRUHÁZBAN SZEREPLŐ ÁRAK ADOTT ESETBEN TÉVESEK LEHETNEK, AMELYÉRT A BIORITMUS KFT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLAL. AMENNYIBEN HIBÁS ÁR KERÜLNE A WEBÁRUHÁZBAN FELTÜNTETÉSRE, IDEÉRTVE KÜLÖNÖSEN A TERMÉK KÖZISMERT, ÁLTALÁNOSAN ELFOGADOTT VAGY BECSÜLT ÁRÁTÓL JELENTŐSEN ELTÉRŐ ÁRAKAT, VALAMINT A NYILVÁNVALÓAN TÉVES, RENDSZERHIBA VAGY MÁS OK MIATT MEGJELENŐ "0" FT-OS VAGY "1" FT-OS TERMÉK VAGY "CSOMAGOLÁSI ÉS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSI ÁRRA", AKKOR A BIORITMUS KFT  NEM KÖTELES A TERMÉKET HIBÁS ÁRON SZÁLLÍTANI. A BIORITMUS KFT  EZ ESETBEN FELAJÁNLHATJA A HELYES ÁRON TÖRTÉNŐ SZÁLLÍTÁST, AMELYNEK ISMERETÉBEN A VEVŐ ELÁLLHAT VÁSÁRLÁSI SZÁNDÉKÁTÓL.

3.3.8 KERESKEDŐ FENNTARTJA A JOGOT, HOGY A TERMÉKEK TELEPHELYI ÉS WEBÁRUHÁZON KÖZÖLT ÁRAI EGYMÁSTÓL ELTÉRJENEK.  

 

 1. A RENDELÉS VISSZAIGAZOLÁSA A SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE

  4.1 A WEBÁRUHÁZBAN LEADOTT RENDELÉS A PTK. 6:64. § SZERINTI JOGI KÖTŐERŐVEL RENDELKEZŐ AJÁNLATTÉTELNEK MINŐSÜL, MELYET A VEVŐ TESZ A BIORITMUS KFT  FELÉ. A SZERZŐDÉS AZ AJÁNLAT BIORITMUS KFT ÁLTALI ELFOGADÁSÁVAL JÖN LÉTRE.
  4.2 A VEVŐ ÁLTAL A WEBÁRUHÁZBAN LEADOTT RENDELÉS (AJÁNLAT) MEGÉRKEZÉSÉT A BIORITMUS KFT  AUTOMATIKUS VISSZAIGAZOLÓ E-MAIL ÚTJÁN VISSZAIGAZOLJA A VEVŐ RÉSZÉRE. A VISSZAIGAZOLÓ E-MAIL AZ ALÁBBI ADATOKAT TARTALMAZZA: MEGRENDELŐ ADATAI:, MEGRENDELŐ ADATAI, VEZETÉKNÉV, KERESZTNÉV, E-MAIL CÍM, TELEFON, SZÁLLÍTÁSI ADATOK, SZÁLLÍTÁSI NÉV, CÍM, SZÁMLÁZÁSI ADATOK, SZÁMLÁZÁSI NÉV, CÍM, ADÓSZÁM, MEGJEGYZÉS    

4.3 A VISSZAIGAZOLÓ EMAIL KIZÁRÓLAG TÁJÉKOZTATÓ CÉLT SZOLGÁL, CÉLJA A VEVŐ TÁJÉKOZTATÁSA ARRÓL, HOGY A RENDELÉS A BIORITMUS KFT-HEZ BEÉRKEZETT. A VISSZAIGAZOLÓ E-MAIL NEM MINŐSÜL A BIORITMUS KFT RÉSZÉRŐL A VEVŐ ÁLTAL A WEBÁRUHÁZON KERESZTÜL TETT AJÁNLAT ELFOGADÁSÁNAK, ÉS A VISSZAIGAZOLÓ EMAIL NEM KELETKEZTET SZERZŐDÉST A VEVŐ ÉS A BIORITMUS KFT KÖZÖTT.

4.4 A BIORITMUS KFT A VEVŐ RENDELÉSÉT (AJÁNLATÁT) KÜLÖN ELFOGADÓ E-MAIL ÚTJÁN FOGADJA EL. AZ ELFOGADÓ E-MAILBEN A  BIORITMUS KFT TÁJÉKOZTATJA A VEVŐT TÖBBEK KÖZÖTT A SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTÉRŐL, ILLETVE A SZÁLLÍTÁS VÁRHATÓ IDŐPONTJÁRÓL. ÉRVÉNYES SZERZŐDÉS A FELEK KÖZÖTT EKKOR JÖN LÉTRE.

4.5 A VEVŐ MENTESÜL AZ AJÁNLATI KÖTÖTTSÉG ALÓL, HA KÉSEDELEM NÉLKÜL, VAGYIS 72 ÓRÁN BELÜL NEM KAPJA MEG  BIORITMUS KFT-TŐL AZ ELKÜLDÖTT RENDELÉSÉRE VONATKOZÓ KÜLÖN ELFOGADÓ E-MAILT.
4.6 A MEGKÖTÖTT SZERZŐDÉS NEM MINŐSÜL ÍRÁSBA FOGLALT SZERZŐDÉSNEK, AZT  BIORITMUS KFT NEM IKTATJA ÉS UTÓBB NEM LESZ HOZZÁFÉRHETŐ, AZONBAN A KORÁBBI, MÁR TELJESÍTETT VÁSÁRLÁSOK ADATAIT A VEVŐ AZ OLDALRA BELÉPVE A SAJÁT ADATAI KÖZÖTT MEGTEKINTHETI. .
4.7 A SZERZŐDÉSKÖTÉS LEHETSÉGES NYELVE: MAGYAR.
4.8 A SZERZŐDÉS EGYSZERI ÜGYLETRE LÉTREJÖTT HATÁROZOTT IDEJŰ SZERZŐDÉS, A SZERZŐDÉS TÁRGYÁT KÉPEZŐ RENDELÉS TELJESÍTÉSÉVEL SZŰNIK MEG.
4.9 A  BIORITMUS KFT EZÚTON IS TÁJÉKOZTATJA A VEVŐT, HOGY A WEBÁRUHÁZBAN TÖRTÉNŐ INTERNETES RENDELÉS NYOMÁN LÉTREJÖTT SZERZŐDÉS ELEKTRONIKUS ÚTON MEGKÖTÖTT SZERZŐDÉSNEK MINŐSÜL, AMELYRE A POLGÁRI TÖRVÉNYKÖNYVRŐL SZÓLÓ 2013. ÉVI V. TÖRVÉNY ÉS AZ ELEKTRONIKUS KERESKEDELMI SZOLGÁLTATÁSOK, VALAMINT AZ INFORMÁCIÓS TÁRSADALOMMAL ÖSSZEFÜGGŐ SZOLGÁLTATÁSOK EGYES KÉRDÉSEIRŐL SZÓLÓ 2001. ÉVI CVIII. TÖRVÉNY RENDELKEZÉSEI IRÁNYADÓAK. AMENNYIBEN A PTK. SZERINTI FOGYASZTÓ RENDEL A WEBÁRUHÁZBAN, ÚGY A SZERZŐDÉS A FENTIEKEN TÚLMENŐEN A FOGYASZTÓ ÉS A VÁLLALKOZÁS KÖZÖTTI SZERZŐDÉSEK RÉSZLETES SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ 45/2014 (II.26.) KORM. RENDELET HATÁLYA ALÁ TARTOZIK.

4.10 ADATBEVITELI HIBÁK JAVÍTÁSA
4.11 A RENDELÉS VÉGLEGESÍTÉSÉT MEGELŐZŐEN A VEVŐNEK MÓDJA VAN ÁTTEKINTENI A BEVITT ADATOKAT. AZ ADATBEVITELI HIBÁK KIJAVÍTÁSÁRA EKKOR A "VISSZA" GOMBBAL VALÓ VISSZALÉPTETÉSSEL ÉS A KORÁBBI OLDALAKON A HIBÁS ADAT MÓDOSÍTÁSÁVAL VAN LEHETŐSÉG. A KOSÁR TARTALMÁNAK MÓDOSÍTÁSÁRA A "KOSÁR" OLDALON VAN LEHETŐSÉG.
4.12 A RENDELÉS VÉGLEGESÍTÉSÉT KÖVETŐEN ÉSZREVETT AZ ESETLEGES ADATBEVITELI HIBÁKAT (ÍGY KÜLÖNÖSEN A VISSZAIGAZOLÓ E-MAILBEN SZEREPLŐ ADATOKBAN SZEREPLŐ HIBÁKAT) A VEVŐ KÖTELES A LEHETŐ LEGHAMARABB, A VISSZAIGAZOLÓ E-MAILBEN SZEREPLŐ HIBÁK TEKINTETÉBEN AZ EMAIL KÉZHEZ VÉTELÉT KÖVETŐ 1 MUNKANAPON BELÜL JELEZNI A BIORITMUS KFT FELÉ. EZEKET A HIBÁKAT A VEVŐ A BIORITMUS KFT 1. PONTBAN SZEREPLŐ ELÉRHETŐSÉGEIN TUDJA JELEZNI.

 

 1. SZÁLLÍTÁS, A TERMÉK ÁTVÉTELE ÉS FIZETÉS

  5.1 A RENDELT TERMÉK(EK) ÁTVÉTELE
  5.1.1 A VEVŐ A MEGRENDELT TERMÉKET SZEMÉLYESEN VAGY KISZÁLLÍTÁS ÚTJÁN VESZI ÁT. AMENNYIBEN A SZEMÉLYES ÁTVÉTEL 5 NAPON BELÜL NEM TÖRTÉNIK MEG, ÚGY A MEGRENDELÉS AUTOMATIKUSAN TÖRLÉSRE KERÜL.
  5.1.2 A BIORITMUS KFT KÜLFÖLDRE KIZÁRÓLAG EGYEDI, SAJÁT ELBÍRÁLÁSA ALAPJÁN ÉS A PLUSZ KÖLTSÉGEK MEGTÉRÍTÉSE MELLETT SZÁLLÍT TERMÉKEKET. KÜLFÖLDI RENDELÉS ESETÉN A VEVŐ MINDEN ESETBEN KÖTELES A VÉTELÁR ÉS A SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉG TELJES ÖSSZEGÉT ELŐRE ÁTUTALNI, A BIORITMUS KFT KIZÁRÓLAG A TELJES ÖSSZEG MEGÉRKEZÉSÉT KÖVETŐEN ADJA ÁT SZÁLLÍTÁSRA A RENDELT TERMÉK(EK)ET.
  5.1.3 A VEVŐ A KORLÁTOKAT MEGHALADÓ RENDELÉS ESETÉN IS JOGOSULT A MEGRENDELT TERMÉKEKET SZEMÉLYESEN, SZÁLLÍTÁSI DÍJ FELSZÁMÍTÁSA NÉLKÜL ÁTVENNI A BIORITMUS KFT  TELEPHELYÉN.
  5.1.4 A BIORITMUS KFT A FELTÜNTETETT CSOMAGOLÁSI ÉS SZÁLLÍTÁSI DÍJAK VÁLTOZTATÁSÁNAK JOGÁT FENNTARTJA.
  5.1.5 HA EGY VEVŐTŐL AZONOS NAPON TÖBB RENDELÉS IS BEÉRKEZIK, EZEK A SZÁLLÍTÁSI DÍJAK SZEMPONTJÁBÓL KÜLÖN KERÜLNEK FIGYELEMBEVÉTELRE. AMENNYIBEN A VEVŐ A MÁSODIK (HARMADIK, NEGYEDIK…) RENDELÉS LEADÁSAKOR JELZI, ÚGY A BIORITMUS KFT ÖSSZEVONHATJA A RENDELÉSEKET ÉS ENNEK MEGFELELŐ SZÁLLÍTÁSI DÍJAKAT SZÁMÍTHAT FEL. A BIORITMUS KFT ERRE A JÓHISZEMŰ EGYÜTTMŰKÖDÉS KERETÉBEN TÖREKEDNI FOG, AZONBAN A MEGRENDELÉSEK ÖSSZEVONÁSÁRA NEM KÖTELES, ÍGY KÜLÖNÖSEN NINCS LEHETŐSÉG A MÁR SZÁLLÍTÁSRA KÜLÖN-KÜLÖN FELADOTT RENDELÉSEK UTÓLAGOS ÖSSZEVONÁSÁRA.
  5.1.6 A BIORITMUS KFT ÁLTAL MEGADOTT SZÁLLÍTÁSI IDŐPONTOK KIZÁRÓLAG INDIKATÍVAK, AZOK NEM KONKRÉT DÁTUMOT, IDŐPONTOT JELÖLNEK, HANEM CSUPÁN KÖZELÍTŐ BECSLÉSEK A VEVŐ TÁJÉKOZTATÁSA ÉRDEKÉBEN. MEGHATÁROZOTT ÓRÁRA TÖRTÉNŐ KISZÁLLÍTÁST A BIORITMUS KFT NEM VÁLLAL.
  5.1.7 A BIORITMUS KFT GONDOSKODIK ARRÓL, HOGY WEBÁRUHÁZBAN RENDELT TERMÉKEKET A VEVŐ LEGKÉSŐBB A SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTÉTŐL SZÁMÍTOTT 60 NAPON BELÜL KÉZHEZ VEHESSE (TELJESÍTÉSI HATÁRIDŐ).ENNEK MEGFELELŐEN A KÉSZLETEN INFORMÁCIÓ NEM FELTÉTLEN JELENTI AZ ADOTT TERMÉK AZONNALI RENDELKEZÉSRE ÁLLÁSÁT, KÜLÖNÖSEN ARRA VALÓ TEKINTETTEL, HOGY A BIORITMUS KFT TELEPHELYÉN ÉRTÉKESÍTÉS ZAJLIK, MELY ELŐNYT ÉLVEZ A WEBÁRUHÁZ ELALDÁSÁVAL SZEMBEN.
  5.1.8 A NÖVÉNYEK FELTÜNTETETT KÉPEI ILLUSZTRÁCIÓK. MIVEL MINDEN NÖVÉNY MÁS ÉS MÁS EZÉRT ELŐFORDULHATNAK MINIMÁLIS ELTÉRÉSEK A KÉPEKEN SZEREPLŐ NÖVÉNYEK ÉS AZ ÁTVETT NÖVÉNYEK KÖZÖTT. (PL.: SZÍNÁRNYALAT, ÁGELRENDEZÉS,
  5.1.9 MINDEN MEGRENDELT NÖVÉNYT EGYESÉVEL, A LEHETŐ LEGKÖRÜLTEKINTŐBBEN, BIZTONSÁGOSAN CSOMAGOLUNK, AZONBAN A SZÁLLÍTÁS SORÁN MÉG ENNEK ELLENÉRE IS BEKÖVETKEZHETNEK APRÓBB SÉRÜLÉSEK, KISMÉRTÉKŰ LEVÉL- VAGY VIRÁGHULLÁS, MELY NEM BEFOLYÁSOLJA A NÖVÉNY ÉLETKÉPESSÉGÉT.  BAMBUSZHOZ KÖTÖTT NÖVÉNYEK ESETÉBEN A BAMBUSZRUDAT NEM FELTÉTLENÜL ADJUK A NÖVÉNYHEZ, A CSOMAGOLÁSKOR A BAMBUSZRUDAT ELTÁVOLÍTJUK. A BABMUSZRÚD ELTÁVOLÍTÁSA A NÖVÉNY EREDÉSÉT NEM BEFOLYÁSOLJA.
  ÉLŐ ÁRURÓL LÉVÉN SZÓ, KÉRJÜK KÉZBESÍTÉST KÖVETŐEN A LEHETŐ LEGHAMARABB BONTSÁK KI A CSOMAGOT. 

5.2 FIZETÉS
5.2.1 A WEBÁRUHÁZBAN VÁSÁROLT TERMÉKEK VÉTELÁRÁT ÉS A KAPCSOLÓDÓ DÍJAKAT (PL. SZÁLLÍTÁSI DÍJ) A VEVŐ LEGKÉSŐBB A RENDELT TERMÉKEK ÁTVÉTELEKOR KÖTELES TELJES EGÉSZÉBEN, LEVONÁSOK ÉS VISSZATARTÁSOK NÉLKÜL MEGFIZETNI. VÁSÁRLÓINK A REGISZTRÁCIÓKOR VAGY A RENDELÉS VÉGLEGESÍTÉSEKOR MEGADOTT E-MAIL CÍMRE ÉRKEZŐ E-SZÁMÁT KAPNAK A SZÁMLÁZZ.HU RENDSZERÉN KERESZTÜL. FONTOS EZÉRT, HOGY A MEGADOTT E-MAIL CÍM VALÓDI LEGYEN, NE TARTALMAZZON ELÜTÉSEKET. HA AZ E-SZÁMLA NEM ÉRKEZETT VOLNA MEG ÉRDEMES MEGNÉZNI A LEVÉLSZEMÉT (SPAM) MAPPÁT ÉS FELVENNI A KAPCSOLATOT KOLLÉGÁINKKAL.

5.2.2 SZEMÉLYES ÁTVÉTEL ESETÉN A FIZETÉS LEHETSÉGES


(A)              BANKI ÁTUTALÁSSAL OLY MÓDON, HOGY A TELJES FIZETENDŐ ÖSSZEG A RENDELT TERMÉKEK ÁTVÉTELÉT MEGELŐZŐEN HÉTKÖZNAP 15 ÓRÁIG A BIORITMUS KFT BANKSZÁMLÁJÁN TELJES EGÉSZÉBEN JÓVÁÍRÁSRA KERÜLJÖN, VAGY
(B)              KÉSZPÉNZBEN, VAGY
(C)              BANKKÁRTYÁVAL.
5.2.3          HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS FIZETÉS LEHETSÉGES
(A)              BANKI ÁTUTALÁSSAL, AMELY ESETBEN A BIORITMUS KFT KIZÁRÓLAG A TELJES FIZETENDŐ ÖSSZEGNEK A BIORITMUS KFT BANKSZÁMLÁJÁN TÖRTÉNŐ JÓVÁÍRÁSÁT KÖVETŐEN KÖTELES A TERMÉKET SZÁLLÍTÁSRA ÁTADNI; VAGY
(B)              UTÁNVÉTTEL KÉSZPÉNZZEL VAGY BANKÁRTYÁVAL. A FUTÁRNÁL NEM LEHET VÁSÁRLÁSI UTALVÁNNYAL FIZETNI. A VÁSÁRLÁSI UTALVÁNYOKAT CSAK SZEMÉLYES ÁTVÉTEL ESETÉN, A TELEPHELYÜNKÖN TUDJUK ELFOGADNI.
5.2.4          A FENTIEKTŐL ELTÉRŐEN, KÜLFÖLDRE (IDEÉRTVE A MÁS UNIÓS TAGÁLLAMOT IS) TÖRTÉNŐ SZÁLLÍTÁS ESETÉN KIZÁRÓLAG ELŐRE, BANKI ÁTUTALÁSSAL TÖRTÉNŐ FIZETÉSRE VAN LEHETŐSÉG.
 

 1. AZ ELÁLLÁS JOGA ÉS AZ ELÁLLÁSI JOG GYAKORLÁSA

  6.1 AZ ELÁLLÁS JOGA
  6.1.1 A JELEN PONTBAN FOGLALT JOGOSULTSÁGOK ÉS KÖTELEZETTSÉGEK KIZÁRÓLAG AZON VEVŐT ILLETIK MEG ILLETVE TERHELIK, AKI:
  (A)              A SZAKMÁJA, FOGLALKOZÁSA VAGY ÜZLETI TEVÉKENYSÉGE KÖRÉN KÍVÜL ELJÁRÓ TERMÉSZETES SZEMÉLY (ÍGY JOGI SZEMÉLYEK NEM ÉLHETNEK AZ INDOKOLÁS NÉLKÜLI ELÁLLÁSI JOGGAL), ÉS
  (B)              A WEBÁRUHÁZBAN AKI ÁRUT VESZ, RENDEL, KAP, HASZNÁL, IGÉNYBE VESZ, VALAMINT AZ ÁRUVAL KAPCSOLATOS KERESKEDELMI KOMMUNIKÁCIÓ, AJÁNLAT CÍMZETTJE
  („FOGYASZTÓ").
  6.1.2         ÖN 14 NAPON BELÜL JOGOSULT INDOKOLÁS NÉLKÜL ELÁLLNI E SZERZŐDÉSTŐL. AZ ELÁLLÁSI HATÁRIDŐ: ATTÓL A NAPTÓL SZÁMÍTOTT 14 NAP ELTELTÉVEL JÁR LE, AMELYEN A VEVŐ VAGY A MEGJELÖLT CÍMZETT, A FUVAROZÓTÓL A TERMÉKET ÁTVESZI. HA A VEVŐ ELÁLLÁSI JOGÁVAL ÉLNI KÍVÁN, ELÁLLÁSI SZÁNDÉKÁT EGYÉRTELMŰ NYILATKOZATBAN (PÉLDÁUL POSTÁN) KÖTELES KÖZÖLNI VELÜNK A MEGADOTT ELÉRHETŐSÉGEN: CÉGNÉV: BIORITMUS KFT, SZÉKHELY:    8000 SZÉKESFEHÉRVÁR SZEDER KÖZ 2. A VEVŐ HATÁRIDŐBEN GYAKOROLJA ELÁLLÁSI JOGÁT, HA A FENT MEGJELÖLT HATÁRIDŐ LEJÁRTA ELŐTT ELKÜLDI ELÁLLÁSI NYILATKOZATÁT. 2. 6.2 AZ ELÁLLÁSI JOG GYAKORLÁSA ÉS KÖVETKEZMÉNYEI
 3. 6.2.1 HA A FOGYASZTÓ ÉLNI KÍVÁN A FENT MEGHATÁROZOTT ELÁLLÁSI JOGÁVAL, ELÁLLÁSI SZÁNDÉKÁT TARTALMAZÓ EGYÉRTELMŰ NYILATKOZATOT KÖTELES ELJUTTATNI POSTÁN KÜLDÖTT LEVÉL ÚTJÁN, A JELEN ÁSZF 1. PONTJÁBAN FELTÜNTETETT ELÉRHETŐSÉGEK VALAMELYIKÉN A BIORITMUS KFT RÉSZÉRE. AZ ELÁLLÁSI SZÁNDÉKOT TARTALMAZÓ NYILATKOZAT LEHET BÁRMELY OLYAN NYILATKOZAT, AMELLYEL A FOGYASZTÓ VALAMELY KONKRÉT RENDELÉSTŐL EGYÉRTELMŰ NYILATKOZATTAL ELÁLL.
  6.2.2 HA A FOGYASZTÓ A 6.1.2 PONTBAN MEGJELÖLT HATÁRIDŐ LEJÁRTA ELŐTT ELKÜLDI ELÁLLÁSI NYILATKOZATÁT A BIORITMUS KFT RÉSZÉRE, ÚGY A FOGYASZTÓ HATÁRIDŐBEN GYAKOROLTA AZ ELÁLLÁSI JOGÁT.
  6.2.3 A FOGYASZTÓT TERHELI ANNAK BIZONYÍTÁSA, HOGY ELÁLLÁSI JOGÁT A JELEN PONTBAN MEGHATÁROZOTT RENDELKEZÉSEKNEK MEGFELELŐEN GYAKOROLTA.
  6.2.4 A BIORITMUS KFT A FOGYASZTÓ ELÁLLÁSI NYILATKOZATÁNAK MEGÉRKEZÉSÉT E-MAILBEN VISSZAIGAZOLJA A FOGYASZTÓ FELÉ.
  6.2.5 A FOGYASZTÓ KÖTELES ELÁLLÁS ESETÉN A MEGRENDELT TERMÉKET A BIORITMUS KFT 1. PONTBAN FELTÜNTETETT CÍMÉRE INDOKOLATLAN KÉSEDELEM NÉLKÜL, DE LEGKÉSŐBB ELÁLLÁSI NYILATKOZATÁNAK KÖZLÉSÉTŐL SZÁMÍTOTT 3 MUNKANAPON BELÜL HIÁNYTALANUL VISSZAKÜLDENI. A HATÁRIDŐ BETARTOTTNAK MINŐSÜL, HA A FOGYASZTÓ A 3NAPOS HATÁRIDŐ LETELTE ELŐTT ELKÜLDI A TERMÉKET.
  6.2.6 A TERMÉK VISSZAKÜLDÉSÉNEK KÖZVETLEN KÖLTSÉGE A FOGYASZTÓT TERHELI, A BIORITMUS KFT-NEK ENNEK MEGFELELŐEN AZ UTÁNVÉTTEL VISSZAKÜLDÖTT CSOMAGOT NEM ÁLL MÓDJÁBAN ÁTVENNI. A TERMÉK VISSZAKÜLDÉSÉNEK KÖLTSÉGÉN KÍVÜL AZ ELÁLLÁS KAPCSÁN A FOGYASZTÓT MÁS KÖLTSÉG NEM TERHELI.
  6.2.7 HA A FOGYASZTÓ ELÁLL A SZERZŐDÉSTŐL, HALADÉKTALANUL, DE LEGKÉSŐBB A VISSZAKÜLDÖTT TERMÉK KÉZHEZVÉTELÉTŐL SZÁMÍTOTT 14 NAPON BELÜL A BIORITMUS KFT VISSZATÉRÍTI A FOGYASZTÓ ÁLTAL TELJESÍTETT VALAMENNYI ELLENSZOLGÁLTATÁST, IDEÉRTVE A FUVAROZÁSI (VISSZASZÁLLÍTÁSÉRT FIZETETT) KÖLTSÉGET IS, KIVÉVE AZOKAT A TÖBBLETKÖLTSÉGEKET, AMELYEK AMIATT MERÜLTEK FEL, HOGY FOGYASZTÓ A BIORITMUS KFT ÁLTAL FELKÍNÁLT, LEGOLCSÓBB SZOKÁSOS FUVAROZÁSI MÓDTÓL ELTÉRŐ FUVAROZÁSI MÓDOT VÁLASZTOTT.
  6.2.8 A BIORITMUS KFT JOGOSULT A VISSZATÉRÍTÉST MINDADDIG VISSZATARTANI, AMÍG VISSZA NEM KAPTA A TERMÉKET.
  6.2.9 A PÉNZ VISSZATÉRÍTÉSE SORÁN A BIORITMUS KFT AZ EREDETI ÜGYLET SORÁN ALKALMAZOTT FIZETÉSI MÓDDAL EGYEZŐ FIZETÉSI MÓDOT ALKALMAZ, KIVÉVE, HA FOGYASZTÓ MÁS FIZETÉSI MÓD IGÉNYBEVÉTELÉHEZ KIFEJEZETTEN A HOZZÁJÁRULÁSÁT ADJA; E VISSZATÉRÍTÉSI MÓD ALKALMAZÁSÁBÓL KIFOLYÓLAG FOGYASZTÓT SEMMILYEN TÖBBLETKÖLTSÉG NEM TERHELI.

6.2.10 A FOGYASZTÓ KIZÁRÓLAG AKKOR VONHATÓ FELELŐSSÉGRE A TERMÉKBEN BEKÖVETKEZETT ÉRTÉKCSÖKKENÉSÉRT, HA AZ A TERMÉK JELLEGÉNEK, TULAJDONSÁGAINAK MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES HASZNÁLATOT MEGHALADÓ HASZNÁLAT MIATT KÖVETKEZETT BE. 

6.2.11 AZ ÁLTALÁNOS 14 NAPOS ELÁLLÁS LEHETŐSÉGE ÉLŐ NÖVÉNYEKRE NEM VONATKOZIK. VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁSRA, VISSZAKÜLDÉSRE NINCS LEHETŐSÉG A  45/2014. (II. 26) KORM. RENDELET 29. § D PONTJA ALAPJÁN. AZ ÁLTALÁNOS 14 NAPOS ELÁLLÁS LEHETŐSÉGE MÉRETRE VÁGOTT TERMÉKEK, MÉTERÁRUK ESETÉBEN (VAKONDHÁLÓ, GEOTEXTÍLIÁK, STB.) KORLÁTOZOTTAN ÉRVÉNYESÍTHETŐ, 25 MÉTER VÁGATOTT HOSSZMÉRET ALATT AZ ELÁLLÁSI JOG NEM ÉRVÉNYESÍTHETŐ, VISSZAKÜLDÉSRE NINCS LEHETŐSÉG.

 

 1. JÓTÁLLÁS, SZAVATOSSÁG

  7.1 A JELEN PONT HATÁROZZA MEG A BIORITMUS KFT JÓTÁLLÁSI ÉS SZAVATOSSÁGI KÖTELEZETTSÉGEINEK TERJEDELMÉT. TOVÁBBI INFORMÁCIÓT A KELLÉKSZAVATOSSÁGRÓL, A TERMÉKSZAVATOSSÁGRÓL ÉS A JÓTÁLLÁSRÓL SZÓLÓ TÁJÉKOZTATÓBAN TALÁL.
  7.2 KÖTELEZŐ JÓTÁLLÁS
  7.2.1 A BIORITMUS KFT-T AZ ÉRTÉKESÍTETT TERMÉKEIRE VONATKOZÓAN A POLGÁRI TÖRVÉNYKÖNYV ÉS A 151/2003. KORM. RENDELET ALAPJÁN A TERMÉKEK OTT MEGHATÁROZOTT KÖRÉRE JÓTÁLLÁSI KÖTELEZETTSÉG TERHELI, AMELY AZT JELENTI, HOGY A BIORITMUS KFT A JÓTÁLLÁS IDŐTARTAMA ALATT A FELELŐSSÉG ALÓL CSAK AKKOR MENTESÜL, HA BIZONYÍTJA, HOGY A HIBA A TERMÉK NEM RENDELTETÉSSZERŰ HASZNÁLATÁRA VEZETHETŐ VISSZA, AZAZ A HIBA OKA A TELJESÍTÉS UTÁN KELETKEZETT.
  7.2.2 A JÓTÁLLÁS IDŐTARTAMA (A JÓTÁLLÁSI IDŐ) A TÉNYLEGES TELJESÍTÉSSEL, TEHÁT A TERMÉKNEK A VEVŐ RÉSZÉRE TÖRTÉNŐ ÁTADÁSÁVAL, VAGY A TERMÉK ÜZEMBE HELYEZÉSÉVEL KEZDŐDIK.

7.2.3 TARTÓS FOGYASZTÁSI CIKKNEK MINŐSÜLNEK AZ EGYES TARTÓS FOGYASZTÁSI CIKKEKRE VONATKOZÓ KÖTELEZŐ JÓTÁLLÁSRÓL SZÓLÓ 151/2003. (IX.22.) KORMÁNYRENDELET MELLÉKLETÉBEN FELSOROLT TERMÉKEK, MELYEKRE A JOGSZABÁLY 1 ÉVES KÖTELEZŐ JÓTÁLLÁSI IDŐTARTALMAT 10.000FT ÉS 100.000FT ELADÁSI ÁR KÖZÖTT, 2 ÉVES KÖTELEZŐ JÓTÁLLÁSI IDŐTARTALMAT 100.001FT ÉS 250.000FT ELADÁSI ÁR KÖZÖTT, 3 ÉVES KÖTELEZŐ JÓTÁLLÁSI IDŐTARTALMAT PEDIG 250.001FT ELADÁS ÁR FELETT ÍR ELŐ. (270/2020.(VI.12.) KORMÁNY RENDELET.)
7.2.4 JÓTÁLLÁS ESETÉN A VEVŐT UGYANAZON JOGOK ILLETIK MEG, MINT AZ ALÁBBI, A KELLÉKSZAVATOSSÁGRÓL SZÓLÓ RÉSZBEN FELTÜNTETETTEK.
7.2.5 A VEVŐT NEM ILLETI MEG AZ A JOG, HOGY UGYANAZON HIBA MIATT KELLÉKSZAVATOSSÁGI ÉS JÓTÁLLÁSI IGÉNYT, ILLETVE TERMÉKSZAVATOSSÁGI ÉS JÓTÁLLÁSI IGÉNYT EGYSZERRE, EGYMÁSSAL PÁRHUZAMOSAN ÉRVÉNYESÍTSEN. EZEN KORLÁTOZÁSOKTÓL FÜGGETLENÜL A VEVŐT A JÓTÁLLÁSBÓL FAKADÓ JOGOK A KELLÉK- ÉS A TERMÉKSZAVATOSSÁGRÓL SZÓLÓ PONTOKBAN MEGHATÁROZOTT JOGOSULTSÁGOKTÓL FÜGGETLENÜL MEGILLETIK.
7.3 ÖNKÉNTES JÓTÁLLÁS
7.3.1 A BIORITMUS KFT NEM KÖTELES ÖNKÉNTES JÓTÁLLÁST VÁLLALNI, AZT SZABAD DÖNTÉSE ALAPJÁN VÁLLALJA VAGY NEM VÁLLALJA EGY ADOTT TERMÉKRE. AMENNYIBEN A  BIORITMUS KFT AZ ÁLTALA ÉRTÉKESÍTETT TERMÉKEKRE VONATKOZÓAN A WEBÁRUHÁZBAN, AZ ADOTT TERMÉK ISMERTETŐJÉBEN MEGJELÖLT IDŐTARTAMÚ JÓTÁLLÁST VÁLLAL, AMELY –AMENNYIBEN JOGSZABÁLY KÖTELEZŐ JÓTÁLLÁSI IDŐT ÍR ELŐ – AZ ELŐÍRT IDŐTARTAMNÁL HOSSZABB IS LEHET. .
7.3.2 A BIORITMUS KFT AZ EGYES TERMÉKEKRE VONATKOZÓ JÓTÁLLÁS IDŐTARTAMÁT LEGKÉSŐBB A TERMÉK VEVŐ ÁLTALI ÁTVÉTELEKOR ADOTT JÓTÁLLÁSI JEGYEN (GARANCIAJEGYEN) SZEREPLŐ ADATOK ÚTJÁN KÖZLI.
7.3.3 A BIORITMUS KFT AZ ÖNKÉNTES JÓTÁLLÁS IDŐTARTAMA ALATT A FELELŐSSÉG ALÓL CSAK AKKOR MENTESÜL, HA BIZONYÍTJA, HOGY A HIBA A TERMÉK NEM RENDELTETÉSSZERŰ HASZNÁLATÁRA VEZETHETŐ VISSZA, AZAZ A HIBA OKA A TELJESÍTÉS UTÁN KELETKEZETT.
7.3.4 JÓTÁLLÁS ESETÉN A VEVŐT UGYANAZON JOGOK ILLETIK MEG, MINT AZ ALÁBBI, A KELLÉKSZAVATOSSÁGRÓL SZÓLÓ RÉSZBEN FELTÜNTETETTEK.
7.3.5 A VEVŐT NEM ILLETI MEG AZ A JOG, HOGY UGYANAZON HIBA MIATT KELLÉKSZAVATOSSÁGI ÉS JÓTÁLLÁSI IGÉNYT, ILLETVE TERMÉKSZAVATOSSÁGI ÉS JÓTÁLLÁSI IGÉNYT EGYSZERRE, EGYMÁSSAL PÁRHUZAMOSAN ÉRVÉNYESÍTSEN. EZEN KORLÁTOZÁSOKTÓL FÜGGETLENÜL A VEVŐT A JÓTÁLLÁSBÓL FAKADÓ JOGOK A KELLÉK- ÉS A TERMÉKSZAVATOSSÁGRÓL SZÓLÓ PONTOKBAN MEGHATÁROZOTT JOGOSULTSÁGOKTÓL FÜGGETLENÜL MEGILLETIK.
7.4 KELLÉKSZAVATOSSÁG
7.4.1 A VEVŐ A BIORITMUS KFT HIBÁS TELJESÍTÉSE ESETÉN A BIORITMUS KFT -VEL SZEMBEN KÖZVETLENÜL KELLÉKSZAVATOSSÁGI IGÉNYT ÉRVÉNYESÍTHET. KELLÉKSZAVATOSSÁGI IGÉNY AZOKÉRT A TERMÉKHIBÁKÉRT ÉRVÉNYESÍTHETŐ, AMELYEK A TERMÉK ÁTADÁSA IDŐPONTJÁBAN MÁR LÉTEZTEK.
7.4.2 FOGYASZTÓI SZERZŐDÉS ESETÉN A VEVŐ AZ ÁTVÉTEL IDŐPONTJÁTÓL SZÁMÍTOTT 2 ÉVES ELÉVÜLÉSI HATÁRIDŐ ALATT ÉRVÉNYESÍTHETI SZAVATOSSÁGI IGÉNYEIT. KÉT ÉVES ELÉVÜLÉSI HATÁRIDŐN TÚL KELLÉKSZAVATOSSÁGI JOGAIT A VEVŐ ÉRVÉNYESÍTENI MÁR NEM TUDJA.
7.4.3 NEM FOGYASZTÓVAL KÖTÖTT SZERZŐDÉS ESETÉN A JOGOSULT AZ ÁTVÉTEL IDŐPONTJÁTÓL SZÁMÍTOTT 1 ÉVES ELÉVÜLÉSI HATÁRIDŐ ALATT ÉRVÉNYESÍTHETI SZAVATOSSÁGI IGÉNYEIT.
7.4.4 A VEVŐ – VÁLASZTÁSA SZERINT – KÉRHET KIJAVÍTÁST VAGY KICSERÉLÉST, KIVÉVE, HA AZ EZEK KÖZÜL A VEVŐ ÁLTAL VÁLASZTOTT IGÉNY TELJESÍTÉSE LEHETETLEN VAGY A BIORITMUS KFT SZÁMÁRA MÁS IGÉNYE TELJESÍTÉSÉHEZ KÉPEST ARÁNYTALAN TÖBBLETKÖLTSÉGGEL JÁRNA. HA A KIJAVÍTÁST VAGY A KICSERÉLÉST A VEVŐ NEM KÉRTE, ILLETVE NEM KÉRHETTE, ÚGY IGÉNYELHETI AZ ELLENSZOLGÁLTATÁS ARÁNYOS LESZÁLLÍTÁSÁT VAGY A HIBÁT A BIORITMUS KFT KÖLTSÉGÉRE A VEVŐ IS KIJAVÍTHATJA, ILLETVE MÁSSAL KIJAVÍTTATHATJA VAGY – VÉGSŐ ESETBEN – A SZERZŐDÉSTŐL IS ELÁLLHAT. JELENTÉKTELEN HIBA MIATT ELÁLLÁSNAK NINCS HELYE. 7.4.5 A VEVŐ A VÁLASZTOTT KELLÉKSZAVATOSSÁGI JOGÁRÓL EGY MÁSIKRA IS ÁTTÉRHET, AZ ÁTTÉRÉS KÖLTSÉGÉT AZONBAN KÖTELES VISELNI, KIVÉVE, HA AZ INDOKOLT VOLT, VAGY ARRA A BIORITMUS KFT ADOTT OKOT. .
7.4.6 A VEVŐ KÖTELES A HIBÁT ANNAK FELFEDEZÉSE UTÁN HALADÉKTALANUL, DE NEM KÉSŐBB, MINT A HIBA FELFEDEZÉSÉTŐL SZÁMÍTOTT KETTŐ HÓNAPON BELÜL KÖZÖLNI A BIORITMUS KFT-VEL.
7.4.7 A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉTŐL SZÁMÍTOTT HAT HÓNAPON BELÜL A KELLÉKSZAVATOSSÁGI IGÉNYE ÉRVÉNYESÍTÉSÉNEK A HIBA KÖZLÉSÉN TÚL NINCS EGYÉB FELTÉTELE, HA A VEVŐ IGAZOLJA, HOGY A TERMÉKET A BIORITMUS KFT-TÓL VÁSÁROLTA (A SZÁMLA VAGY A SZÁMLA MÁSOLATÁNAK BEMUTATÁSÁVAL). ILYEN ESETBEN A BIORITMUS KFT CSAK AKKOR MENTESÜL A SZAVATOSSÁG ALÓL, HA EZT A VÉLELMET MEGDÖNTI, VAGYIS BIZONYÍTJA, HOGY A TERMÉK HIBÁJA A VEVŐ RÉSZÉRE TÖRTÉNŐ ÁTADÁST KÖVETŐEN KELETKEZETT. .
7.4.8 AMENNYIBEN A BIORITMUS KFT BIZONYÍTANI TUDJA, HOGY A HIBA OKA A VEVŐNEK FELRÓHATÓ OKBÓL KELETKEZETT, NEM KÖTELES A VEVŐ ÁLTAL TÁMASZTOTT SZAVATOSSÁGI IGÉNYNEK HELYT ADNI. A TELJESÍTÉSTŐL SZÁMÍTOTT HAT HÓNAP ELTELTE UTÁN AZONBAN MÁR A VEVŐ KÖTELES BIZONYÍTANI, HOGY AZ ÁLTALA FELISMERT HIBA MÁR A TELJESÍTÉS IDŐPONTJÁBAN IS MEGVOLT. .
7.4.9 HA A VEVŐ A SZAVATOSSÁGI IGÉNYÉT A TERMÉKTŐL - A MEGJELÖLT HIBA SZEMPONTJÁBÓL - ELKÜLÖNÍTHETŐ RÉSZE TEKINTETÉBEN ÉRVÉNYESÍTI, A SZAVATOSSÁGI IGÉNY A TERMÉK EGYÉB RÉSZEIRE NEM MINŐSÜL ÉRVÉNYESÍTETTNEK.
7.5 TERMÉKSZAVATOSSÁG
7.5.1 A TERMÉK (INGÓ DOLOG) HIBÁJA ESETÉN A FOGYASZTÓNAK MINŐSÜLŐ VEVŐ – VÁLASZTÁSA SZERINT – KELLÉKSZAVATOSSÁGI JOGOT VAGY TERMÉKSZAVATOSSÁGI IGÉNYT ÉRVÉNYESÍTHET.
7.5.2 A FOGYASZTÓT AZONBAN NEM ILLETI MEG AZ A JOG, HOGY UGYANAZON HIBA MIATT KELLÉKSZAVATOSSÁGI ÉS TERMÉKSZAVATOSSÁGI IGÉNYT EGYSZERRE, EGYMÁSSAL PÁRHUZAMOSAN ÉRVÉNYESÍTSEN. TERMÉKSZAVATOSSÁGI IGÉNY EREDMÉNYES ÉRVÉNYESÍTÉSE ESETÉN AZONBAN A KICSERÉLT TERMÉKRE, ILLETVE KIJAVÍTOTT RÉSZRE VONATKOZÓ KELLÉKSZAVATOSSÁGI IGÉNYÉT A FOGYASZTÓ A GYÁRTÓVAL SZEMBEN ÉRVÉNYESÍTHETI.
7.5.3 TERMÉKSZAVATOSSÁGI IGÉNYKÉNT A FOGYASZTÓ KIZÁRÓLAG A HIBÁS TERMÉK KIJAVÍTÁSÁT VAGY KICSERÉLÉSÉT KÉRHETI. A TERMÉK HIBÁJÁT TERMÉKSZAVATOSSÁGI IGÉNY ÉRVÉNYESÍTÉSE ESETÉN A FOGYASZTÓNAK KELL BIZONYÍTANIA. .
7.5.4 EGY TERMÉK AKKOR MINŐSÜL HIBÁSNAK, HA AZ NEM FELEL MEG A FORGALOMBA HOZATALAKOR HATÁLYOS MINŐSÉGI KÖVETELMÉNYEKNEK VAGY, HA NEM RENDELKEZIK A GYÁRTÓ ÁLTAL ADOTT LEÍRÁSBAN SZEREPLŐ TULAJDONSÁGOKKAL. .
7.5.5  MIVEL A NÖVÉNYEK ÉLETKÉPESSÉGE NAGYMÉRTÉKBEN FÜGG AZ ÜLTETÉSTŐL ÉS GONDOZÁSTÓL, ÍGY EREDÉSI GARANCIÁT NEM TUDUNK VÁLLALNI. GARANTÁLJUK UGYANKKOR, HOGY AZ ELKÜLDÖTT NÖVÉNY FAJTÁJA MEGEGYEZIK A RENDELTTEL (FAJTAAZONOSSÁGI GARANCIA).

7.5.6 ELADÓ GARANTÁLJA, HOGY A TERMÉKFOTÓNÁL TALÁLHATÓ NÖVÉNYT KÜLD A VEVŐ RÉSZÉRE. MINIMÁLIS ELTÉRÉS A NÖVÉNYEK TERMÉSZETÉBŐL FAKADÓAN ELŐFORDULHAT. ELADÓ FENNTARTJA A JOGOT, HOGY A NÖVÉNYEK ÉVES CIKLUSÁNAK MEGFELELŐEN A NÖVÉNYEKET A TAVASZI IDŐSZAKBAN VISSZAMETSZE, ÍGY IDŐSZAKOSAN A FÉNYKÉPEN SZEREPLŐ MÉRETNÉL KISEBB MÉRETŰ LEHET AZ ELKÜLDÖTT NÖVÉNY, KÜLÖNÖSEN A TAVASZI IDŐSZAKBAN.7.5.7 A GYÁRTÓ, ILLETVE A BIORITMUS KFT KIZÁRÓLAG AKKOR MENTESÜL TERMÉKSZAVATOSSÁGI KÖTELEZETTSÉGE ALÓL, HA BIZONYÍTANI TUDJA, HOGY:
(A)              A TERMÉKET NEM ÜZLETI TEVÉKENYSÉGE KÖRÉBEN GYÁRTOTTA, ILLETVE HOZTA FORGALOMBA, VAGY
(B)              A HIBA A TUDOMÁNY ÉS A TECHNIKA ÁLLÁSA SZERINT A FORGALOMBA HOZATAL IDŐPONTJÁBAN NEM VOLT FELISMERHETŐ VAGY
(C)              A TERMÉK HIBÁJA JOGSZABÁLY VAGY KÖTELEZŐ HATÓSÁGI ELŐÍRÁS ALKALMAZÁSÁBÓL ERED.
7.5.8 A GYÁRTÓNAK, ILLETVE A BIORITMUS KFT-NAK A MENTESÜLÉSHEZ ELEGENDŐ EGY OKOT BIZONYÍTANIA.


 1. A FELELŐSSÉG SZABÁLYAI, A FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA ÉS KIZÁRÁSA

  8.1 WEBÁRUHÁZBAN TALÁLHATÓ INFORMÁCIÓK JÓHISZEMŰEN KERÜLTEK FELHELYEZÉSRE, TÁJÉKOZTATÓ CÉLT SZOLGÁLNAK.
  8.2 A BIORITMUS KFT NEM VÁLLAL FELELŐSSÉGET A VEVŐ ÁLTAL HIBÁSAN MEGADOTT ADATOKBÓL EREDENDŐ HIBÁS TELJESÍTÉSÉRT. AZ EBBŐL EREDŐ KÁRA MEGTÉRÍTÉSÉT A BIORITMUS KFT AZONBAN KÖVETELHETI A HIBÁS ADATOT MEGADÓ VEVŐTŐL.
  8.3 A WEBÁRUHÁZ OLDALAI OLYAN KAPCSOLÓDÁSI PONTOKAT (LINKEKET) TARTALMAZHATNAK, AMELY MÁS SZOLGÁLTATÓK OLDALAIRA VEZET. EZEN SZOLGÁLTATÓK ADATVÉDELMI GYAKORLATÁÉRT ÉS MÁS TEVÉKENYSÉGÉÉRT A BIORITMUS KFT NEM VÁLLAL FELELŐSSÉGET.
  8.4 A BIORITMUS KFT EMELLETT KIZÁR MINDEN FELELŐSSÉGET A WEBÁRUHÁZ HASZNÁLÓI ÁLTAL TANÚSÍTOTT MAGATARTÁSÉRT. MINDEN VEVŐ TELJES MÉRTÉKBEN ÉS KIZÁRÓLAGOSAN FELELŐS SAJÁT MAGATARTÁSÁÉRT. A BIORITMUS KFT AZ ERRE VONATKOZÓ MEGKERESÉS ESETÉN A JOGSZABÁLYBAN MEGHATÁROZOTTAK SZERINT EGYÜTTMŰKÖDIK AZ ELJÁRÓ HATÓSÁGOKKAL A JOGSÉRTÉSEK FELDERÍTÉSE VÉGETT.
  8.5 A BIORITMUS KFT VIS MAIOR ESETÉN MINDENNEMŰ FELELŐSSÉG ALÓL MENTESÜL.

 2. SZEMÉLYES ADATOK, ADATBIZTONSÁG, ADATELLENŐRZÉS

  9.1 A RÉSZTVEVŐK SZEMÉLYES ADATAINAK KEZELÉSE A HATÁLYOS ADATVÉDELMI SZABÁLYOK SZERINT TÖRTÉNIK. BŐVEBB INFORMÁCIÓ AZ ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓBAN TALÁLHATÓ. A VEVŐ A JELEN ÁSZF ELFOGADÁSÁVAL HOZZÁJÁRUL SZEMÉLYES ADATAINAK AZ ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓBAN FOGLALTAK SZERINTI KEZELÉSÉHEZ.
  9.2 A WEBÁRUHÁZ BIZTONSÁGI FOKA MEGFELELŐ, HASZNÁLATA NEM JELENT KOCKÁZATOT. ETTŐL FÜGGETLENÜL, A BIORITMUS KFT JAVASOLJA, HOGY MINDEN VEVŐ TEGYEN MEG BIZONYOS ALAPVETŐ, LEGALÁBB AZ ALÁBBI ÓVINTÉZKEDÉSEKET: HASZNÁLJON VÍRUS ÉS SPYWARE VÉDELMI SZOFTVEREKET FRISS ADATBÁZISSAL, TELEPÍTSE AZ OPERÁCIÓS RENDSZER ÉS A BÖNGÉSZŐPROGRAM BIZTONSÁGI FRISSÍTÉSEIT.
  9.3 A WEBÁRUHÁZBAN VALÓ VÁSÁRLÁS FELTÉTELEZI A VEVŐ RÉSZÉRŐL AZ INTERNET TECHNIKAI ÉS MŰSZAKI KORLÁTAINAK ISMERETÉT ÉS A TECHNOLÓGIÁVAL EGYÜTT JÁRÓ HIBALEHETŐSÉGEK ELFOGADÁSÁT.
  9.4 AZ INTERNET GLOBÁLIS JELLEGÉRE TEKINTETTEL A VEVŐ ELFOGADJA ÉS TUDOMÁSUL VESZI, HOGY A WEBÁRUHÁZ HASZNÁLATA SORÁN A VONATKOZÓ NEMZETI JOGSZABÁLYOK RENDELKEZÉSEIT IS FIGYELEMBE VÉVE KÖTELES ELJÁRNI. AMENNYIBEN A WEBÁRUHÁZ HASZNÁLATÁVAL ÖSSZEFÜGGŐ BÁRMELY TEVÉKENYSÉG A VEVŐ ÁLLAMÁNAK JOGA SZERINT NEM MEGENGEDETT, A HASZNÁLATÉRT KIZÁRÓLAG A VEVŐT TERHELI A FELELŐSSÉG.
  9.5 A VEVŐ ÁLTAL A WEBÁRUHÁZ HASZNÁLATA SORÁN ESETLEGESEN ELÉRHETŐVÉ TETT TARTALMAT A BIORITMUS KFT JOGOSULT, DE NEM KÖTELES ELLENŐRIZNI, ÉS A KÖZZÉTETT TARTALMAK TEKINTETÉBEN A BIORITMUS KFT JOGOSULT, DE NEM KÖTELES JOGELLENES TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁRA UTALÓ JELEKET KERESNI.
  9.6 AMENNYIBEN A VEVŐ A WEBÁRUHÁZ VALAMELY OLDALÁN KIFOGÁSOLHATÓ TARTALMAT ÉSZLEL, KÖTELES AZT HALADÉKTALANUL JELEZNI BIORITMUS KFT RÉSZÉRE. AMENNYIBEN A BIORITMUS KFT JÓHISZEMŰ ELJÁRÁSA SORÁN A JELZÉST MEGALAPOZOTTNAK TALÁLJA, JOGOSULT AZ INFORMÁCIÓ HALADÉKTALAN TÖRLÉSÉRE VAGY ANNAK MÓDOSÍTÁSÁRA.

 

 1. PANASZÜGYINTÉZÉS ÉS JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

A FOGYASZTÓ A TERMÉKKEL VAGY AZ ELADÓ TEVÉKENYSÉGÉVEL KAPCSOLATOS FOGYASZTÓI KIFOGÁSAIT AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEKEN TERJESZTHETI ELŐ:

TELEFON: 36 22 501 449

INTERNET CÍM: HTTP://BIORITMUS.HU

E-MAIL: BIORITMUS.HU

10.1 A FOGYASZTÓ SZÓBAN VAGY ÍRÁSBAN KÖZÖLHETI A VÁLLALKOZÁSSAL A PANASZÁT, AMELY A VÁLLALKOZÁSNAK, ILLETVE A VÁLLALKOZÁS ÉRDEKÉBEN VAGY JAVÁRA ELJÁRÓ SZEMÉLYNEK AZ ÁRU FOGYASZTÓK RÉSZÉRE TÖRTÉNŐ FORGALMAZÁSÁVAL, ILLETVE ÉRTÉKESÍTÉSÉVEL KÖZVETLEN KAPCSOLATBAN ÁLLÓ MAGATARTÁSÁRA, TEVÉKENYSÉGÉRE VAGY MULASZTÁSÁRA VONATKOZIK.
10.2 A SZÓBELI PANASZT A VÁLLALKOZÁS KÖTELES AZONNAL MEGVIZSGÁLNI, ÉS SZÜKSÉG SZERINT ORVOSOLNI. HA A FOGYASZTÓ A PANASZ KEZELÉSÉVEL NEM ÉRT EGYET, VAGY A PANASZ AZONNALI KIVIZSGÁLÁSA NEM LEHETSÉGES, A VÁLLALKOZÁS A PANASZRÓL ÉS AZ AZZAL KAPCSOLATOS ÁLLÁSPONTJÁRÓL HALADÉKTALANUL KÖTELES JEGYZŐKÖNYVET FELVENNI, ÉS ANNAK EGY MÁSOLATI PÉLDÁNYÁT SZEMÉLYESEN KÖZÖLT SZÓBELI PANASZ ESETÉN HELYBEN A FOGYASZTÓNAK ÁTADNI. TELEFONON VAGY EGYÉB ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÁS FELHASZNÁLÁSÁVAL KÖZÖLT SZÓBELI PANASZ ESETÉN A FOGYASZTÓNAK LEGKÉSŐBB 30 NAPON BELÜL - AZ ÍRÁSBELI PANASZRA ADOTT VÁLASZRA VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOKNAK MEGFELELŐEN - AZ ÉRDEMI VÁLASSZAL EGYIDEJŰLEG MEGKÜLDENI. EGYEBEKBEN PEDIG AZ ÍRÁSBELI PANASZRA VONATKOZÓAN AZ ALÁBBIAK SZERINT KÖTELES ELJÁRNI.
10.3 AZ ÍRÁSBELI PANASZT A VÁLLALKOZÁS - HA AZ EURÓPAI UNIÓ KÖZVETLENÜL ALKALMAZANDÓ JOGI AKTUSA ELTÉRŐEN NEM RENDELKEZIK - A BEÉRKEZÉSÉT KÖVETŐEN HARMINC NAPON BELÜL KÖTELES ÍRÁSBAN ÉRDEMBEN MEGVÁLASZOLNI ÉS INTÉZKEDNI ANNAK KÖZLÉSE IRÁNT. ENNÉL RÖVIDEBB HATÁRIDŐT JOGSZABÁLY, HOSSZABB HATÁRIDŐT TÖRVÉNY ÁLLAPÍTHAT MEG. A PANASZT ELUTASÍTÓ ÁLLÁSPONTJÁT A VÁLLALKOZÁS INDOKOLNI KÖTELES. A TELEFONON VAGY ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÁS FELHASZNÁLÁSÁVAL KÖZÖLT SZÓBELI PANASZT A VÁLLALKOZÁS KÖTELES EGYEDI AZONOSÍTÓSZÁMMAL ELLÁTNI.
10.4 A PANASZRÓL FELVETT JEGYZŐKÖNYVNEK TARTALMAZNIA KELL AZ ALÁBBIAKAT:
A FOGYASZTÓ NEVE, LAKCÍME,
A PANASZ ELŐTERJESZTÉSÉNEK HELYE, IDEJE, MÓDJA,
A FOGYASZTÓ PANASZÁNAK RÉSZLETES LEÍRÁSA, A FOGYASZTÓ ÁLTAL BEMUTATOTT IRATOK, DOKUMENTUMOK ÉS EGYÉB BIZONYÍTÉKOK JEGYZÉKE,
A VÁLLALKOZÁS NYILATKOZATA A FOGYASZTÓ PANASZÁVAL KAPCSOLATOS ÁLLÁSPONTJÁRÓL, AMENNYIBEN A PANASZ AZONNALI KIVIZSGÁLÁSA LEHETSÉGES,
A JEGYZŐKÖNYVET FELVEVŐ SZEMÉLY ÉS - TELEFONON VAGY EGYÉB ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÁS FELHASZNÁLÁSÁVAL KÖZÖLT SZÓBELI PANASZ KIVÉTELÉVEL - A FOGYASZTÓ ALÁÍRÁSA,
A JEGYZŐKÖNYV FELVÉTELÉNEK HELYE, IDEJE,
TELEFONON VAGY EGYÉB ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÁS FELHASZNÁLÁSÁVAL KÖZÖLT SZÓBELI PANASZ ESETÉN A PANASZ EGYEDI AZONOSÍTÓSZÁMA.
10.5 A VÁLLALKOZÁS A PANASZRÓL FELVETT JEGYZŐKÖNYVET ÉS A VÁLASZ MÁSOLATI PÉLDÁNYÁT ÖT ÉVIG KÖTELES MEGŐRIZNI, ÉS AZT AZ ELLENŐRZŐ HATÓSÁGOKNAK KÉRÉSÜKRE BEMUTATNI.
10.6 A PANASZ ELUTASÍTÁSA ESETÉN A VÁLLALKOZÁS KÖTELES A FOGYASZTÓT ÍRÁSBAN TÁJÉKOZTATNI ARRÓL, HOGY PANASZÁVAL - ANNAK JELLEGE SZERINT - MELY HATÓSÁG VAGY BÉKÉLTETŐ TESTÜLET ELJÁRÁSÁT KEZDEMÉNYEZHETI. A TÁJÉKOZTATÁSNAK TARTALMAZNIA KELL TOVÁBBÁ AZ ILLETÉKES HATÓSÁG, ILLETVE A FOGYASZTÓ LAKÓHELYE VAGY TARTÓZKODÁSI HELYE SZERINTI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET SZÉKHELYÉT, TELEFONOS ÉS INTERNETES ELÉRHETŐSÉGÉT, VALAMINT LEVELEZÉSI CÍMÉT. A TÁJÉKOZTATÁSNAK ARRA IS KI KELL TERJEDNIE, HOGY A VÁLLALKOZÁS A FOGYASZTÓI JOGVITA RENDEZÉSE ÉRDEKÉBEN IGÉNYBE VESZI-E A BÉKÉLTETŐ TESTÜLETI ELJÁRÁST.
10.7 AMENNYIBEN AZ ELADÓ ÉS A FOGYASZTÓ KÖZÖTT ESETLEGESEN FENNÁLLÓ FOGYASZTÓI JOGVITA A TÁRGYALÁSOK SORÁN NEM RENDEZŐDIK, AZ ALÁBBI JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK ÁLLNAK NYITVA A FOGYASZTÓ SZÁMÁRA:
 (A) PANASZTÉTEL A FOGYASZTÓVÉDELMI HATÓSÁGOKNÁL. AMENNYIBEN A FOGYASZTÓ FOGYASZTÓI JOGAINAK MEGSÉRTÉSÉT ÉSZLELI, JOGOSULT PANASSZAL FORDULNI A LAKÓHELYE SZERINT ILLETÉKES FOGYASZTÓVÉDELMI HATÓSÁGHOZ. A PANASZ ELBÍRÁLÁSÁT KÖVETŐEN A HATÓSÁG DÖNT A FOGYASZTÓVÉDELMI ELJÁRÁS LEFOLYTATÁSÁRÓL. A FOGYASZTÓVÉDELMI ELSŐFOKÚ HATÓSÁGI FELADATOKAT A FOGYASZTÓ LAKÓHELYE SZERINT ILLETÉKES JÁRÁSI HIVATALOK LÁTJÁK EL, EZEK LISTÁJA ITT TALÁLHATÓ: HTTP://JARASINFO.GOV.HU/
(B) BÍRÓSÁGI ELJÁRÁS. ÜGYFÉL JOGOSULT A FOGYASZTÓI JOGVITÁBÓL SZÁRMAZÓ KÖVETELÉSÉNEK BÍRÓSÁG ELŐTTI ÉRVÉNYESÍTÉSÉRE POLGÁRI ELJÁRÁS KERETÉBEN A POLGÁRI TÖRVÉNYKÖNYVRŐL SZÓLÓ 2013. ÉVI V. TÖRVÉNY, VALAMINT A POLGÁRI PERRENDTARTÁSRÓL SZÓLÓ 2016. ÉVI CXXX. TÖRVÉNY RENDELKEZÉSEI SZERINT.
10.8 TÁJÉKOZTATJUK, HOGY ÖN VELÜNK SZEMBEN FOGYASZTÓI PANASSZAL ÉLHET. AMENNYIBEN AZ ÖN FOGYASZTÓI PANASZÁT ELUTASÍTJUK, ÚGY ÖN JOGOSULT AZ ÖN LAKÓHELYE VAGY TARTÓZKODÁSI HELYE SZERINT ILLETÉKES BÉKÉLTETŐ TESTÜLETHEZ IS FORDULNI: A BÉKÉLTETŐ TESTÜLET ELJÁRÁSA MEGINDÍTÁSÁNAK FELTÉTELE, HOGY A FOGYASZTÓ AZ ÉRINTETT VÁLLALKOZÁSSAL KÖZVETLENÜL MEGKÍSÉRELJE A VITÁS ÜGY RENDEZÉSÉT. AZ ELJÁRÁSRA - A FOGYASZTÓ ERRE IRÁNYULÓ KÉRELME ALAPJÁN - AZ ILLETÉKES TESTÜLET HELYETT A FOGYASZTÓ KÉRELMÉBEN MEGJELÖLT BÉKÉLTETŐ TESTÜLET ILLETÉKES.
10.9 A VÁLLALKOZÁST A BÉKÉLTETŐ TESTÜLETI ELJÁRÁSBAN EGYÜTTMŰKÖDÉSI KÖTELEZETTSÉG TERHELI.
ENNEK KERETÉBEN FENNÁLL A VÁLLALKOZÁSOKNAK A BÉKÉLTETŐ TESTÜLET FELHÍVÁSÁRA TÖRTÉNŐ VÁLASZIRAT MEGKÜLDÉSI KÖTELEZETTSÉGE, TOVÁBBÁ KÖTELEZETTSÉGKÉNT KERÜL RÖGZÍTÉSRE A BÉKÉLTETŐ TESTÜLET ELŐTTI MEGJELENÉSI KÖTELEZETTSÉG („MEGHALLGATÁSON EGYEZSÉG LÉTREHOZATALÁRA FELJOGOSÍTOTT SZEMÉLY RÉSZVÉTELÉNEK BIZTOSÍTÁSA").
10.10 AMENNYIBEN A VÁLLALKOZÁS SZÉKHELYE VAGY TELEPHELYE NEM A TERÜLETILEG ILLETÉKES BÉKÉLTETŐ TESTÜLETET MŰKÖDTETŐ KAMARA SZERINTI MEGYÉBE VAN BEJEGYEZVE, A VÁLLALKOZÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI KÖTELEZETTSÉGE A FOGYASZTÓ IGÉNYÉNEK MEGFELELŐ ÍRÁSBELI EGYEZSÉGKÖTÉS LEHETŐSÉGÉNEK FELAJÁNLÁSÁRA TERJED KI.
10.11 A FENTI EGYÜTTMŰKÖDÉSI KÖTELEZETTSÉG MEGSZEGÉSE ESETÉN A FOGYASZTÓVÉDELMI HATÓSÁG RENDELKEZIK HATÁSKÖRREL, AMELY ALAPJÁN A JOGSZABÁLYVÁLTOZÁS KÖVETKEZTÉBEN A VÁLLALKOZÁSOK JOGSÉRTŐ MAGATARTÁSA ESETÉN KÖTELEZŐ BÍRSÁGKISZABÁS ALKALMAZANDÓ, BÍRSÁGTÓL VALÓ ELTEKINTÉSRE NINCS LEHETŐSÉG. A FOGYASZTÓVÉDELEMRŐL SZÓLÓ TÖRVÉNY MELLETT MÓDOSÍTÁSRA KERÜLT A KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOKRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNY VONATKOZÓ RENDELKEZÉSE IS, ÍGY A KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK ESETÉN SEM MELLŐZHETŐ MAJD A BÍRSÁG KISZABÁSA.
10.12 A BÍRSÁG MÉRTÉKE KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK ESETÉN 15 EZER FORINTTÓL 500 EZER FORINTIG TERJEDHET, MÍG A SZÁMVITELI TÖRVÉNY HATÁLYA ALÁ TARTOZÓ, 100 MILLIÓ FORINTOT MEGHALADÓ ÉVES NETTÓ ÁRBEVÉTELLEL RENDELKEZŐ, NEM KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁS ESETÉN 15 EZER FORINTTÓL, A VÁLLALKOZÁS ÉVES NETTÓ ÁRBEVÉTELÉNEK 5%-ÁIG, DE LEGFELJEBB 500 MILLIÓ FORINTIG TERJEDHET. A KÖTELEZŐ BÍRSÁG BEVEZETÉSÉVEL A JOGALKOTÓ A BÉKÉLTETŐ TESTÜLETEKKEL VALÓ EGYÜTTMŰKÖDÉS NYOMATÉKOSÍTÁSÁT, ILLETVE A VÁLLALKOZÁSOKNAK A BÉKÉLTETŐ TESTÜLETI ELJÁRÁSBAN VALÓ AKTÍV RÉSZVÉTELÉNEK BIZTOSÍTÁSÁT CÉLOZZA.
10.13 A BÉKÉLTETŐ TESTÜLET HATÁSKÖRÉBE TARTOZIK A FOGYASZTÓI JOGVITA BÍRÓSÁGI ELJÁRÁSON KÍVÜLI RENDEZÉSE. A BÉKÉLTETŐ TESTÜLET FELADATA, HOGY MEGKÍSÉRELJE A FOGYASZTÓI JOGVITA RENDEZÉSE CÉLJÁBÓL EGYEZSÉG LÉTREHOZÁSÁT A FELEK KÖZÖTT, ENNEK EREDMÉNYTELENSÉGE ESETÉN AZ ÜGYBEN DÖNTÉST HOZ A FOGYASZTÓI JOGOK EGYSZERŰ, GYORS, HATÉKONY ÉS KÖLTSÉGKÍMÉLŐ ÉRVÉNYESÍTÉSÉNEK BIZTOSÍTÁSA ÉRDEKÉBEN. A BÉKÉLTETŐ TESTÜLET A FOGYASZTÓ VAGY A VÁLLALKOZÁS KÉRÉSÉRE TANÁCSOT AD A FOGYASZTÓT MEGILLETŐ JOGOKKAL ÉS A FOGYASZTÓT TERHELŐ KÖTELEZETTSÉGEKKEL KAPCSOLATBAN.
10.14 A BÉKÉLTETŐ TESTÜLET ELJÁRÁSA A FOGYASZTÓ KÉRELMÉRE INDUL. A KÉRELMET A BÉKÉLTETŐ TESTÜLET ELNÖKÉHEZ KELL ÍRÁSBAN BENYÚJTANI: AZ ÍRÁSBELISÉG KÖVETELMÉNYÉNEK LEVÉL, TÁVIRAT, TÁVGÉPÍRÓ VAGY TELEFAX ÚTJÁN, TOVÁBBÁ BÁRMELY EGYÉB OLYAN ESZKÖZZEL IS ELEGET LEHET TENNI, AMELY A CÍMZETT SZÁMÁRA LEHETŐVÉ TESZI A NEKI CÍMZETT ADATOKNAK AZ ADAT CÉLJÁNAK MEGFELELŐ IDEIG TÖRTÉNŐ TARTÓS TÁROLÁSÁT, ÉS A TÁROLT ADATOK VÁLTOZATLAN FORMÁBAN ÉS TARTALOMMAL TÖRTÉNŐ MEGJELENÍTÉSÉT.
10.15 A KÉRELEMNEK TARTALMAZNIA KELL

O    A FOGYASZTÓ NEVÉT, LAKÓHELYÉT VAGY TARTÓZKODÁSI HELYÉT,

O    A FOGYASZTÓI JOGVITÁVAL ÉRINTETT VÁLLALKOZÁS NEVÉT, SZÉKHELYÉT VAGY ÉRINTETT TELEPHELYÉT,

O    HA A FOGYASZTÓ AZ ILLETÉKESSÉGET AZ ILLETÉKES BÉKÉLTETŐ TESTÜLET HELYETT KÉRELMEZETT TESTÜLET MEGJELÖLÉSÉT,

O    A FOGYASZTÓ ÁLLÁSPONTJÁNAK RÖVID LEÍRÁSÁT, AZ AZT ALÁTÁMASZTÓ TÉNYEKET ÉS AZOK BIZONYÍTÉKAIT,

O    A FOGYASZTÓ NYILATKOZATÁT ARRÓL, HOGY A FOGYASZTÓ AZ ÉRINTETT VÁLLALKOZÁSSAL KÖZVETLENÜL MEGKÍSÉRELTE A VITÁS ÜGY RENDEZÉSÉT

O    A FOGYASZTÓ NYILATKOZATÁT ARRA NÉZVE, HOGY AZ ÜGYBEN MÁS BÉKÉLTETŐ TESTÜLET ELJÁRÁSÁT NEM KEZDEMÉNYEZTE, KÖZVETÍTŐI ELJÁRÁS NEM INDULT, KERESETLEVÉL BEADÁSÁRA, ILLETVE FIZETÉSI MEGHAGYÁS KIBOCSÁTÁSA IRÁNTI KÉRELEM ELŐTERJESZTÉSÉRE NEM KERÜLT SOR,

O    A TESTÜLET DÖNTÉSÉRE IRÁNYULÓ INDÍTVÁNYT,

O    A FOGYASZTÓ ALÁÍRÁSÁT.

O    A KÉRELEMHEZ CSATOLNI KELL AZT AZ OKIRATOT, ILLETVE ANNAK MÁSOLATÁT (KIVONATÁT), AMELYNEK TARTALMÁRA A FOGYASZTÓ BIZONYÍTÉKKÉNT HIVATKOZIK, ÍGY KÜLÖNÖSEN A VÁLLALKOZÁS ÍRÁSBELI NYILATKOZATÁT A PANASZ ELUTASÍTÁSÁRÓL, ENNEK HIÁNYÁBAN A FOGYASZTÓ RENDELKEZÉSÉRE ÁLLÓ EGYÉB ÍRÁSOS BIZONYÍTÉKOT AZ ELŐÍRT EGYEZTETÉS MEGKÍSÉRLÉSÉRŐL.

HA A FOGYASZTÓ MEGHATALMAZOTT ÚTJÁN JÁR EL, A KÉRELEMHEZ CSATOLNI KELL A MEGHATALMAZÁST.

A BÉKÉLTETŐ TESTÜLETEKRŐL BŐVEBB INFORMÁCIÓ ITT ÉRHETŐ EL: HTTP://WWW.BEKELTETES.HU

A TERÜLETILEG ILLETÉKES BÉKÉLTETŐ TESTÜLETEKRŐL BŐVEBB INFORMÁCIÓ ITT ÉRHETŐ EL:
HTTPS://BEKELTETES.HU/INDEX.PHP?ID=TESTULETEK

 

AZ EGYES TERÜLETILEG ILLETÉKES BÉKÉLTETŐ TESTÜLETEK ELÉRHETŐSÉGEI:

BARANYA MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
CÍM: 7625 PÉCS, MAJOROSSY I. U. 36.
TELEFONSZÁM: 06-72-507-154
FAX: 06-72-507-152
E-MAIL: ABECK@PBKIK.HUMBONYAR@PBKIK.HU

BÁCS-KISKUN MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
CÍM: 6000 KECSKEMÉT, ÁRPÁD KRT. 4.
TELEFONSZÁM: 06-76-501-500; 06-76-501-525, 06-76-501-523
FAX: 06-76-501-538
E-MAIL: BEKELTETES@BACSBEKELTETES.HUMARIANN.MATYUS@BKMKIK.HU
HONLAP: WWW.BACSBEKELTETES.HU

BÉKÉS MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
CÍM: 5600 BÉKÉSCSABA, PENZA LTP. 5.
TELEFONSZÁM: 06-66-324-976
FAX: 06-66-324-976
E-MAIL: EVA.TOTH@BMKIK.HU

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
CÍM: 3525 MISKOLC, SZENTPÁLI U. 1.
TELEFONSZÁM:06-46-501-091;06-46-501-870
FAX: 06-46-501-099
E-MAIL: KALNA.ZSUZSA@BOKIK.HU

BUDAPESTI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
CÍM: 1016 BUDAPEST, KRISZTINA KRT. 99. III. EM. 310.
TELEFONSZÁM: 06-1-488-2131
FAX: 06-1-488-2186
E-MAIL: BEKELTETO.TESTULET@BKIK.HU

CSONGRÁD MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
CÍM: 6721 SZEGED, PÁRIZSI KRT. 8-12.
TELEFONSZÁM: 06-62-554-250/118
FAX: 06-62-426-149
E-MAIL: BEKELTETO.TESTULET@CSMKIK.HU

FEJÉR MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
CÍM: 8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, HOSSZÚSÉTATÉR 4-6.
TELEFONSZÁM:06-22-510-310
FAX: 06-22-510-312
E-MAIL: FMKIK@FMKIK.HU

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
CÍM: 9021 GYŐR, SZENT ISTVÁN ÚT 10/A.
TELEFONSZÁM: 06-96-520-217
FAX: 06-96-520-218
E-MAIL: BEKELTETOTESTULET@GYMSKIK.HU

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
CÍM: 4025 DEBRECEN, VÖRÖSMARTY U. 13-15.
TELEFONSZÁM: 06-52-500-710
FAX: 06-52-500-720
E-MAIL: KOROSI.VANDA@HBKIK.HU

HEVES MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
CÍM: 3300 EGER, FAISKOLA ÚT 15.
TELEFONSZÁM: 06-36-429-612
FAX: 06-36-323-615
E-MAIL: HKIK@HKIK.HU


JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
CÍM: 5000 SZOLNOK, VERSEGHY PARK 8. III. EMELET 305-306.
TELEFONSZÁM: 06-56-510-621, 06-20-373-2570
FAX: 06-56-510-628
E-MAIL: BEKELTETOTESTULET@JNSZMKIK.HU

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
CÍM: 2800 TATABÁNYA, FŐ TÉR 36.
TELEFONSZÁM: 06-34-513-027
FAX: 06-34-316-259
E-MAIL: SZILVI@KEMKIK.HU

NÓGRÁD MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
CÍM: 3100 SALGÓTARJÁN, ALKOTMÁNY ÚT 9/A.
TELEFONSZÁM: 06-32-520-860
FAX: 06-32-520-862
E-MAIL: NKIK@NKIK.HU

PEST MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
CÍM: 1119 BUDAPEST, ETELE ÚT 59-61. II. EMELET 240.
LEVELEZÉSI CÍM: 1364 BUDAPEST, PF.: 81
TELEFONSZÁM: 06-1-269-0703
FAX: 06-1-474-7921
E-MAIL: PMBEKELTETO@PMKIK.HU

SOMOGY MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
CÍM: 7400 KAPOSVÁR, ANNA U.6.
TELEFONSZÁM: 06-82-501-026
FAX: 06-82-501-046
E-MAIL: SKIK@SKIK.HU

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
CÍM: 4400 NYÍREGYHÁZA, SZÉCHENYI U. 2.
TELEFONSZÁM: 06-42-311-544
FAX: 06-42-311-750
E-MAIL: BEKELTETO@SZABKAM.HU

TOLNA MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
CÍM: 7100 SZEKSZÁRD, ARANY J. U. 23-25. III. EMELET
TELEFONSZÁM: 06-74-411-661
FAX: 06-74-411-456
E-MAIL: KAMARA@TMKIK.HU

VAS MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
CÍM: 9700 SZOMBATHELY, HONVÉD TÉR 2.
TELEFONSZÁM: 06-94-312-356
FAX: 06-94-316-936
E-MAIL: VMKIK@VMKIK.HU

VESZPRÉM MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
CÍM: 8200 VESZPRÉM, RADNÓTI TÉR 1. FÖLDSZINT 116.
TELEFONSZÁM: 06-88-429-008
FAX: 06-88-412-150
E-MAIL: BEKELTETO@VESZPREMIKAMARA.HU

ZALA MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
CÍM: 8900 ZALAEGERSZEG, PETŐFI U. 24.
TELEFONSZÁM: 06-92-550-513
FAX: 06-92-550-525
E-MAIL: ZMBEKELTETO@ZMKIK.HU

 

ONLINE VITARENDEZÉS
A FOGYASZTÓI JOGVITÁK ONLINE RENDEZÉSÉRŐL, VALAMINT A 2006/2004/EK RENDELET ÉS A 2009/22/EK IRÁNYELV MÓDOSÍTÁSÁRÓL (FOGYASZTÓI ONLINE VITARENDEZÉSI IRÁNYELV) SZÓLÓ 524/2013/EU RENDELET ALAPJÁN AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG LÉTREHOZTA AZ ONLINE VITARENDEZÉSI PLATFORMOT, AMELYBE A FOGYASZTÓK BEREGISZTRÁLHATNAK, ÍGY EZEN KERESZTÜL LEHETŐSÉGÜK NYÍLIK ARRA, HOGY ONLINE VÁSÁRLÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ JOGVITÁIKAT EZEN KERESZTÜL RENDEZZÉK EGY KÉRELEM KITÖLTÉSÉVEL, ELKERÜLVE A BÍRÓSÁGI ELJÁRÁST. ÍGY A FOGYASZTÓK TUDJÁK ÉRVÉNYESÍTENI JOGAIKAT ANÉLKÜL, HOGY A TÁVOLSÁG MEGGÁTOLNÁ ŐKET EBBEN. AZ ONLINE VITARENDEZÉSI PLATFORM CÉLJA, HOGY ELŐSEGÍTSE AZ EURÓPAI UNIÓBAN, VALAMINT AZ EURÓPAI GAZDASÁGI TÉRSÉGRŐL SZÓLÓ MEGÁLLAPODÁSBAN RÉSZES MÁS ÁLLAMBAN (NORVÉGIA, IZLAND, LICHTENSTEIN) TARTÓZKODÁSI HELLYEL RENDELKEZŐ FOGYASZTÓK ÉS AZ EURÓPAI UNIÓBAN, VALAMINT AZ EURÓPAI GAZDASÁGI TÉRSÉGRŐL SZÓLÓ MEGÁLLAPODÁSBAN RÉSZES MÁS ÁLLAMBAN (NORVÉGIA, IZLAND, LICHTENSTEIN) LETELEPEDETT KERESKEDŐK KÖZÖTTI ONLINE ADÁSVÉTELI VAGY SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉSEKBŐL EREDŐ KÖTELEZETTSÉGEKKEL KAPCSOLATBAN FELMERÜLŐ JOGVITÁK BÍRÓSÁGI ELJÁRÁSON KÍVÜLI RENDEZÉSÉT. HA A VEVŐ PANASZT KÍVÁN TENNI EGY, AZ INTERNETEN VÁSÁROLT SZOLGÁLTATÁSSAL KAPCSOLATBAN, ÉS NEM KÍVÁN BÍRÓSÁGHOZ FORDULNI, AZ ONLINE VITARENDEZÉSI PLATFORMON KERESZTÜL IS KEZDEMÉNYEZHETI ONLINE VÁSÁRLÁSSAL KAPCSOLATOS PANASZÁNAK RENDEZÉSÉT.

AZ ONLINE VITARENDEZÉSI PLATFORM A HTTPS://EC.EUROPA.EU/ODR OLDALON ÉRHETŐ EL.

 

 1. MÓDOSÍTÁS

  11.1 A BIORITMUS KFT JOGOSULT A JELEN ÁSZF FELTÉTELEIT ÉS AZ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓT BÁRMIKOR EGYOLDALÚAN MÓDOSÍTANI, AMELY MÓDOSÍTÁS A MÁR LÉTREJÖTT SZERZŐDÉSEKET NEM ÉRINTI. BIORITMUS KFT A MÓDOSÍTÁSOKRÓL A VEVŐT A WEBÁRUHÁZ FELÜLETÉN KERESZTÜL TÁJÉKOZTATJA. A MÓDOSÍTÁST KÖVETŐEN A WEBÁRUHÁZ HASZNÁLATÁNAK FELTÉTELE, HOGY A VEVŐ A WEBÁRUHÁZON KERESZTÜL ÉS AZ OTT BIZTOSÍTOTT MÓDON AZOKAT KIFEJEZETTEN ELFOGADJA.

11.2 A MÓDOSÍTOTT ÁSZF, ILLETVE ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ HATÁLYBA LÉPÉSÉNEK NAPJA AZ A NAP, AMELYEN A MÓDOSÍTOT

Adatkezelési tájékoztató
ADATKEZELÉSI (GDPR) TÁJÉKOZTATÓ

 

A BIORITMUS KFT  (8000 SZÉKESFEHÉRVÁR SZEDER KÖZ 2, ADÓSZÁM: 13236021-2-07) (A TOVÁBBIAKBAN: SZOLGÁLTATÓ, ADATKEZELŐ) ALÁ VETI MAGÁT A KÖVETKEZŐ TÁJÉKOZTATÓNAK.

A TERMÉSZETES SZEMÉLYEKNEK A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE TEKINTETÉBEN TÖRTÉNŐ VÉDELMÉRŐL ÉS AZ ILYEN ADATOK SZABAD ÁRAMLÁSÁRÓL, VALAMINT A 95/46/EK RENDELET HATÁLYON KÍVÜL HELYEZÉSÉRŐL (ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI RENDELET) AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. ÁPRILIS 27.) SZERINT AZ ALÁBBI TÁJÉKOZTATÁST ADJUK.

JELEN ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ AZ ALÁBBI OLDALAK ADATKEZELÉSÉT SZABÁLYOZZA: HTTPS://WWW.BIORITMUS.HU

AZ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ ELÉRHETŐ AZ ALÁBBI OLDALRÓL: HTTPS://BIORITMUS.HU/GDPR

A TÁJÉKOZTATÓ MÓDOSÍTÁSAI A FENTI CÍMEN TÖRTÉNŐ KÖZZÉTÉTELLEL LÉPNEK HATÁLYBA.

 

AZ ADATKEZELŐ ÉS ELÉRHETŐSÉGEI:

NÉV: BIORITMUS KFT.

SZÉKHELY: 8000 SZÉKESFEHÉRVÁR SZEDER KÖZ 2.

E-MAIL: BIORITMUS@BIORITMUS.HU

TELEFON: 0622501449

 

FOGALOM MEGHATÁROZÁSOK

 1. „SZEMÉLYES ADAT": AZONOSÍTOTT VAGY AZONOSÍTHATÓ TERMÉSZETES SZEMÉLYRE („ÉRINTETT") VONATKOZÓ BÁRMELY INFORMÁCIÓ; AZONOSÍTHATÓ AZ A TERMÉSZETES SZEMÉLY, AKI KÖZVETLEN VAGY KÖZVETETT MÓDON, KÜLÖNÖSEN VALAMELY AZONOSÍTÓ, PÉLDÁUL NÉV, SZÁM, HELYMEGHATÁROZÓ ADAT, ONLINE AZONOSÍTÓ VAGY A TERMÉSZETES SZEMÉLY TESTI, FIZIOLÓGIAI, GENETIKAI, SZELLEMI, GAZDASÁGI, KULTURÁLIS VAGY SZOCIÁLIS AZONOSSÁGÁRA VONATKOZÓ EGY VAGY TÖBB TÉNYEZŐ ALAPJÁN AZONOSÍTHATÓ;
 2. „ADATKEZELÉS": A SZEMÉLYES ADATOKON VAGY ADATÁLLOMÁNYOKON AUTOMATIZÁLT VAGY NEM AUTOMATIZÁLT MÓDON VÉGZETT BÁRMELY MŰVELET VAGY MŰVELETEK ÖSSZESSÉGE, ÍGY A GYŰJTÉS, RÖGZÍTÉS, RENDSZEREZÉS, TAGOLÁS, TÁROLÁS, ÁTALAKÍTÁS VAGY MEGVÁLTOZTATÁS, LEKÉRDEZÉS, BETEKINTÉS, FELHASZNÁLÁS, KÖZLÉS TOVÁBBÍTÁS, TERJESZTÉS VAGY EGYÉB MÓDON TÖRTÉNŐ HOZZÁFÉRHETŐVÉ TÉTEL ÚTJÁN, ÖSSZEHANGOLÁS VAGY ÖSSZEKAPCSOLÁS, KORLÁTOZÁS, TÖRLÉS, ILLETVE MEGSEMMISÍTÉS;
 3. „ADATKEZELŐ": AZ A TERMÉSZETES VAGY JOGI SZEMÉLY, KÖZHATALMI SZERV, ÜGYNÖKSÉG VAGY BÁRMELY EGYÉB SZERV, AMELY A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉNEK CÉLJAIT ÉS ESZKÖZEIT ÖNÁLLÓAN VAGY MÁSOKKAL EGYÜTT MEGHATÁROZZA; HA AZ ADATKEZELÉS CÉLJAIT ÉS ESZKÖZEIT AZ UNIÓS VAGY A TAGÁLLAMI JOG HATÁROZZA MEG, AZ ADATKEZELŐT VAGY AZ ADATKEZELŐ KIJELÖLÉSÉRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS SZEMPONTOKAT AZ UNIÓS VAGY A TAGÁLLAMI JOG IS MEGHATÁROZHATJA;
 4. „ADATFELDOLGOZÓ": AZ A TERMÉSZETES VAGY JOGI SZEMÉLY, KÖZHATALMI SZERV, ÜGYNÖKSÉG VAGY BÁRMELY EGYÉB SZERV, AMELY AZ ADATKEZELŐ NEVÉBEN SZEMÉLYES ADATOKAT KEZEL;
 5. „CÍMZETT": AZ A TERMÉSZETES VAGY JOGI SZEMÉLY, KÖZHATALMI SZERV, ÜGYNÖKSÉG VAGY BÁRMELY EGYÉB SZERV, AKIVEL VAGY AMELLYEL A SZEMÉLYES ADATOT KÖZLIK, FÜGGETLENÜL ATTÓL, HOGY HARMADIK FÉL-E. AZON KÖZHATALMI SZERVEK, AMELYEK EGY EGYEDI VIZSGÁLAT KERETÉBEN AZ UNIÓS VAGY A TAGÁLLAMI JOGGAL ÖSSZHANGBAN FÉRHETNEK HOZZÁ SZEMÉLYES ADATOKHOZ, NEM MINŐSÜLNEK CÍMZETTNEK; AZ EMLÍTETT ADATOK E KÖZHATALMI SZERVEK ÁLTALI KEZELÉSE MEG KELL, HOGY FELELJEN AZ ADATKEZELÉS CÉLJAINAK MEGFELELŐEN AZ ALKALMAZANDÓ ADATVÉDELMI SZABÁLYOKNAK;
 6. „AZ ÉRINTETT HOZZÁJÁRULÁSA": AZ ÉRINTETT AKARATÁNAK ÖNKÉNTES, KONKRÉT ÉS MEGFELELŐ TÁJÉKOZTATÁSON ALAPULÓ ÉS EGYÉRTELMŰ KINYILVÁNÍTÁSA, AMELLYEL AZ ÉRINTETT NYILATKOZAT VAGY A MEGERŐSÍTÉST FÉLREÉRTHETETLENÜL KIFEJEZŐ CSELEKEDET ÚTJÁN JELZI, HOGY BELEEGYEZÉSÉT ADJA AZ ŐT ÉRINTŐ SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉHEZ;
 7. „ADATVÉDELMI INCIDENS": A BIZTONSÁG OLYAN SÉRÜLÉSE, AMELY A TOVÁBBÍTOTT, TÁROLT VAGY MÁS MÓDON KEZELT SZEMÉLYES ADATOK VÉLETLEN VAGY JOGELLENES MEGSEMMISÍTÉSÉT, ELVESZTÉSÉT, MEGVÁLTOZTATÁSÁT, JOGOSULATLAN KÖZLÉSÉT VAGY AZ AZOKHOZ VALÓ JOGOSULATLAN HOZZÁFÉRÉST EREDMÉNYEZ.

 

A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ ELVEK

A SZEMÉLYES ADATOK:

 1. KEZELÉSÉT JOGSZERŰEN ÉS TISZTESSÉGESEN, VALAMINT AZ ÉRINTETT SZÁMÁRA ÁTLÁTHATÓ MÓDON KELL VÉGEZNI („JOGSZERŰSÉG, TISZTESSÉGES ELJÁRÁS ÉS ÁTLÁTHATÓSÁG");
 2. GYŰJTÉSE CSAK MEGHATÁROZOTT, EGYÉRTELMŰ ÉS JOGSZERŰ CÉLBÓL TÖRTÉNJEN, ÉS AZOKAT NE KEZELJÉK EZEKKEL A CÉLOKKAL ÖSSZE NEM EGYEZTETHETŐ MÓDON; A 89. CIKK (1) BEKEZDÉSÉNEK MEGFELELŐEN NEM MINŐSÜL AZ EREDETI CÉLLAL ÖSSZE NEM EGYEZTETHETŐNEK A KÖZÉRDEKŰ ARCHIVÁLÁS CÉLJÁBÓL, TUDOMÁNYOS ÉS TÖRTÉNELMI KUTATÁSI CÉLBÓL VAGY STATISZTIKAI CÉLBÓL TÖRTÉNŐ TOVÁBBI ADATKEZELÉS („CÉLHOZ KÖTÖTTSÉG");
 3. AZ ADATKEZELÉS CÉLJAI SZEMPONTJÁBÓL MEGFELELŐEK ÉS RELEVÁNSAK KELL, HOGY LEGYENEK, ÉS A SZÜKSÉGESRE KELL KORLÁTOZÓDNIUK („ADATTAKARÉKOSSÁG");
 4. PONTOSNAK ÉS SZÜKSÉG ESETÉN NAPRAKÉSZNEK KELL LENNIÜK; MINDEN ÉSZSZERŰ INTÉZKEDÉST MEG KELL TENNI ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY AZ ADATKEZELÉS CÉLJAI SZEMPONTJÁBÓL PONTATLAN SZEMÉLYES ADATOKAT HALADÉKTALANUL TÖRÖLJÉK VAGY HELYESBÍTSÉK („PONTOSSÁG");
 5. TÁROLÁSÁNAK OLYAN FORMÁBAN KELL TÖRTÉNNIE, AMELY AZ ÉRINTETTEK AZONOSÍTÁSÁT CSAK A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE CÉLJAINAK ELÉRÉSÉHEZ SZÜKSÉGES IDEIG TESZI LEHETŐVÉ; A SZEMÉLYES ADATOK ENNÉL HOSSZABB IDEIG TÖRTÉNŐ TÁROLÁSÁRA CSAK AKKOR KERÜLHET SOR, AMENNYIBEN A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRE A 89. CIKK (1) BEKEZDÉSÉNEK MEGFELELŐEN KÖZÉRDEKŰ ARCHIVÁLÁS CÉLJÁBÓL, TUDOMÁNYOS ÉS TÖRTÉNELMI KUTATÁSI CÉLBÓL VAGY STATISZTIKAI CÉLBÓL KERÜL MAJD SOR, AZ E RENDELETBEN AZ ÉRINTETTEK JOGAINAK ÉS SZABADSÁGAINAK VÉDELME ÉRDEKÉBEN ELŐÍRT MEGFELELŐ TECHNIKAI ÉS SZERVEZÉSI INTÉZKEDÉSEK VÉGREHAJTÁSÁRA IS FIGYELEMMEL („KORLÁTOZOTT TÁROLHATÓSÁG");
 6. KEZELÉSÉT OLY MÓDON KELL VÉGEZNI, HOGY MEGFELELŐ TECHNIKAI VAGY SZERVEZÉSI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZÁSÁVAL BIZTOSÍTVA LEGYEN A SZEMÉLYES ADATOK MEGFELELŐ BIZTONSÁGA, AZ ADATOK JOGOSULATLAN VAGY JOGELLENES KEZELÉSÉVEL, VÉLETLEN ELVESZTÉSÉVEL, MEGSEMMISÍTÉSÉVEL VAGY KÁROSODÁSÁVAL SZEMBENI VÉDELMET IS IDEÉRTVE („INTEGRITÁS ÉS BIZALMAS JELLEG").

AZ ADATKEZELŐ FELELŐS A FENTIEK MEGFELELÉSÉRT, TOVÁBBÁ KÉPESNEK KELL LENNIE E MEGFELELÉS IGAZOLÁSÁRA („ELSZÁMOLTATHATÓSÁG").

 

ADATKEZELÉSEK

WEBÁRUHÁZ MŰKÖDTETÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ ADATKEZELÉS

 1. AZ ADATGYŰJTÉS TÉNYE, A KEZELT ADATOK KÖRE ÉS AZ ADATKEZELÉS CÉLJA:

 

SZEMÉLYES ADAT

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

JELSZÓ

A FELHASZNÁLÓI FIÓKBA TÖRTÉNŐ BIZTONSÁGOS BELÉPÉST SZOLGÁLJA.

VEZETÉK-ÉS KERESZTNÉV

A KAPCSOLATFELVÉTELHEZ, A VÁSÁRLÁSHOZ ÉS A SZABÁLYSZERŰ SZÁMLA KIÁLLÍTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES.

E-MAIL CÍM

KAPCSOLATTARTÁS.

TELEFON

KAPCSOLATTARTÁS, A KÉSZLETINFORMÁCIÓVAL, SZÁMLÁZÁSSAL, VAGY A SZÁLLÍTÁSSAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK HATÉKONYABB EGYEZTETÉSE.

SZÁMLÁZÁSI NÉV ÉS CÍM

A SZABÁLYSZERŰ SZÁMLA KIÁLLÍTÁSA, TOVÁBBÁ A SZERZŐDÉS LÉTREHOZÁSA, TARTALMÁNAK MEGHATÁROZÁSA, MÓDOSÍTÁSA, TELJESÍTÉSÉNEK FIGYELEMMEL KÍSÉRÉSE, AZ ABBÓL SZÁRMAZÓ DÍJAK SZÁMLÁZÁSA, VALAMINT AZ AZZAL KAPCSOLATOS KÖVETELÉSEK ÉRVÉNYESÍTÉSE.

SZÁLLÍTÁSI NÉV ÉS CÍM

A HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS LEHETŐVÉ TÉTELE.

A VÁSÁRLÁS/REGISZTRÁCIÓ IDŐPONTJA

TECHNIKAI MŰVELET VÉGREHAJTÁSA.

A VÁSÁRLÁS/REGISZTRÁCIÓ KORI IP CÍM

TECHNIKAI MŰVELET VÉGREHAJTÁSA.

AZ E-MAIL CÍM ESETÉBEN NEM SZÜKSÉGES, HOGY SZEMÉLYES ADATOT TARTALMAZZON. 

 1. AZ ÉRINTETTEK KÖRE: A WEBSHOP WEBOLDALON REGISZTRÁLT/VÁSÁRLÓ VALAMENNYI ÉRINTETT.
 2. AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA, AZ ADATOK TÖRLÉSÉNEK HATÁRIDEJE: A REGISZTRÁCIÓ TÖRLÉSÉVEL AZONNAL. KIVÉVE A SZÁMVITELI BIZONYLATOK ESETÉBEN, HISZEN A SZÁMVITELRŐL SZÓLÓ 2000. ÉVI C. TÖRVÉNY 169. § (2) BEKEZDÉSE ALAPJÁN 8 ÉVIG MEG KELL ŐRIZNI EZEKET AZ ADATOKAT.

A KÖNYVVITELI ELSZÁMOLÁST KÖZVETLENÜL ÉS KÖZVETETTEN ALÁTÁMASZTÓ SZÁMVITELI BIZONYLATOT (IDEÉRTVE A FŐKÖNYVI SZÁMLÁKAT, AZ ANALITIKUS, ILLETVE RÉSZLETEZŐ NYILVÁNTARTÁSOKAT IS), LEGALÁBB 8 ÉVIG KELL OLVASHATÓ FORMÁBAN, A KÖNYVELÉSI FELJEGYZÉSEK HIVATKOZÁSA ALAPJÁN VISSZAKERESHETŐ MÓDON MEGŐRIZNI.

 1. AZ ADATOK MEGISMERÉSÉRE JOGOSULT LEHETSÉGES ADATKEZELŐK SZEMÉLYE, A SZEMÉLYES ADATOK CÍMZETTJEI:A SZEMÉLYES ADATOKAT AZ ADATKEZELŐ SALES ÉS MARKETING MUNKATÁRSAI KEZELHETIK, A FENTI ALAPELVEK TISZTELETBEN TARTÁSÁVAL.
 2. AZ ÉRINTETTEK ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGAINAK ISMERTETÉSE: AZ ÉRINTETT KÉRELMEZHETI AZ ADATKEZELŐTŐL A RÁ VONATKOZÓ SZEMÉLYES ADATOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉST, AZOK HELYESBÍTÉSÉT, TÖRLÉSÉT VAGY KEZELÉSÉNEK KORLÁTOZÁSÁT, ÉS TILTAKOZHAT AZ ILYEN SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE ELLEN, VALAMINT AZ ÉRINTETTNEK JOGA VAN AZ ADATHORDOZHATÓSÁGHOZ, TOVÁBBÁ A HOZZÁJÁRULÁS BÁRMELY IDŐPONTBAN TÖRTÉNŐ VISSZAVONÁSÁHOZ.
 3. A SZEMÉLYES ADATOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉST, AZOK TÖRLÉSÉT, MÓDOSÍTÁSÁT, VAGY KEZELÉSÉNEK KORLÁTOZÁSÁT, AZ ADATOK HORDOZHATÓSÁGÁT, AZ ADATKEZELÉSEK ELLENI TILTAKOZÁST AZ ALÁBBI MÓDOKON TUDJA ÉRINTETT KEZDEMÉNYEZNI:
 • POSTAI ÚTON A 8000 SZÉKESFEHÉRVÁR SZEDER KÖZ 2. CÍMEN,
 • E-MAIL ÚTJÁN BIORITMUS@BIORITMUS.HU E-MAIL CÍMEN,
 • TELEFONON A 0622501449 SZÁMON.
 1. AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA: AZ ÉRINTETT HOZZÁJÁRULÁSA, 6. CIKK (1) BEKEZDÉS A) PONT, AZ INFOTV. 5. § (1) BEKEZDÉSE, ILLETVE AZ ELEKTRONIKUS KERESKEDELEMI SZOLGÁLTATÁSOK, VALAMINT AZ INFORMÁCIÓS TÁRSADALOMMAL ÖSSZEFÜGGŐ SZOLGÁLTATÁSOK EGYES KÉRDÉSEIRŐL SZÓLÓ 2001. ÉVI CVIII. TÖRVÉNY (A TOVÁBBIAKBAN: ELKER TV.) 13/A. § (3) BEKEZDÉSE:
 • A SZOLGÁLTATÓ A SZOLGÁLTATÁS NYÚJTÁSA CÉLJÁBÓL KEZELHETI AZON SZEMÉLYES ADATOKAT, AMELYEK A SZOLGÁLTATÁS NYÚJTÁSÁHOZ TECHNIKAILAG ELENGEDHETETLENÜL SZÜKSÉGESEK. A SZOLGÁLTATÓNAK AZ EGYÉB FELTÉTELEK AZONOSSÁGA ESETÉN ÚGY KELL MEGVÁLASZTANIA ÉS MINDEN ESETBEN OLY MÓDON KELL ÜZEMELTETNIE AZ INFORMÁCIÓS TÁRSADALOMMAL ÖSSZEFÜGGŐ SZOLGÁLTATÁS NYÚJTÁSA SORÁN ALKALMAZOTT ESZKÖZÖKET, HOGY SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRE CSAK AKKOR KERÜLJÖN SOR, HA EZ A SZOLGÁLTATÁS NYÚJTÁSÁHOZ ÉS AZ E TÖRVÉNYBEN MEGHATÁROZOTT EGYÉB CÉLOK TELJESÜLÉSÉHEZ FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGES, AZONBAN EBBEN AZ ESETBEN IS CSAK A SZÜKSÉGES MÉRTÉKBEN ÉS IDEIG.

 

 1. TÁJÉKOZTATJUK, HOGY AZ ADATKEZELÉS AZ ÖN HOZZÁJÁRULÁSÁN ALAPUL. KÖTELES A SZEMÉLYES ADATOKAT MEGADNI, HOGY TUDJUK A RENDELÉSÉT TELJESÍTENI. AZ ADATSZOLGÁLTATÁS ELMARADÁSA AZZAL A KÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁR, HOGY NEM TUDJUK A RENDELÉSÉT FELDOLGOZNI.

AZ IGÉNYBE VETT ADATFELDOLGOZÓK

SZÁLLÍTÁS

 1. ADATFELDOLGOZÓ ÁLTAL ELLÁTOTT TEVÉKENYSÉG: TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA, FUVAROZÁS
 2. ADATFELDOLGOZÓ MEGNEVEZÉSE ÉS ELÉRHETŐSÉGE:

GLS GENERAL LOGISTICS SYSTEMS HUNGARY CSOMAG-LOGISZTIKAI KFT.

SZÉKHELY: 2351 ALSÓNÉMEDI, GLS EURÓPA U. 2.

ADÓSZÁM: 12369410-2-44

TELEFONSZÁM: 06-29/88 66 70

E-MAIL: INFO@GLS-HUNGARY.COM

HONLAP: HTTPS://GLS-GROUP.EU/HU/HU/HOME

ÁSZF: HTTPS://GLS-GROUP.EU/HU/HU/ALTALANOS-UZLETI-FELTETELEK

 

 1. AZ ADATKEZELÉS TÉNYE, A KEZELT ADATOK KÖRE: SZÁLLÍTÁSI NÉV, SZÁLLÍTÁSI CÍM, TELEFONSZÁM, E-MAIL CÍM.
 2. AZ ÉRINTETTEK KÖRE: A HÁZHOZSZÁLLÍTÁST KÉRŐ VALAMENNYI ÉRINTETT.
 3. AZ ADATKEZELÉS CÉLJA: A MEGRENDELT TERMÉK HÁZHOZ SZÁLLÍTÁSA.
 4. AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA, AZ ADATOK TÖRLÉSÉNEK HATÁRIDEJE: A HÁZHOZSZÁLLÍTÁS LEBONYOLÍTÁSÁIG TART.
 5. AZ ADATFELDOLGOZÁS JOGALAPJA: A FELHASZNÁLÓ HOZZÁJÁRULÁSA, 6. CIKK (1) BEKEZDÉS A) PONTJA, AZ INFOTV. 5. § (1) BEKEZDÉSE.

 

ONLINE FIZETÉS

 1. ADATFELDOLGOZÓ ÁLTAL ELLÁTOTT TEVÉKENYSÉG: ONLINE FIZETÉS
 2. ADATFELDOLGOZÓ MEGNEVEZÉSE ÉS ELÉRHETŐSÉGE:

OTP BANK NYRT. (SZÉKHELY: 1051 BUDAPEST, NÁDOR UTCA 16.)

TEL.:  PLUSZ 36 (1) 3 666 388
FAX: A 36 (1) 366 2607 SZÁMONPLUSZ

                EMAIL: INFORMACIO@OTPBANK.HU,

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ: HTTPS://WWW.OTPBANK.HU/STATIC/PORTAL/SW/FILE/ALTALANOS_USZ_20140315_UTAN_5SZ_MELL_ADATVEDELEM_20221205.PDF

 1. AZ ADATKEZELÉS TÉNYE, A KEZELT ADATOK KÖRE: SZÁMLÁZÁSI NÉV, SZÁMLÁZÁSI CÍM, E-MAIL CÍM.
 2. AZ ÉRINTETTEK KÖRE: A ONLINE VÁSÁRLÁST KÉRŐ VALAMENNYI ÉRINTETT.
 3. AZ ADATKEZELÉS CÉLJA: AZ ONLINE FIZETÉS LEBONYOLÍTÁSA, A TRANZAKCIÓK VISSZAIGAZOLÁSA ÉS A FELHASZNÁLÓK VÉDELME ÉRDEKÉBEN VÉGZETT FRAUD-MONITORING (VISSZAÉLÉSEK ELLENŐRZÉSE).
 4. AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA, AZ ADATOK TÖRLÉSÉNEK HATÁRIDEJE: AZ ONLINE FIZETÉS LEBONYOLÍTÁSÁIG TART.
 5. AZ ADATFELDOLGOZÁS JOGALAPJA: A FELHASZNÁLÓ HOZZÁJÁRULÁSA, AZ INFOTV. 5. § (1) BEKEZDÉSE, 6. CIKK (1) BEKEZDÉS A) PONTJA, ILLETVE AZ ELEKTRONIKUS KERESKEDELEMI SZOLGÁLTATÁSOK, VALAMINT AZ INFORMÁCIÓS TÁRSADALOMMAL ÖSSZEFÜGGŐ SZOLGÁLTATÁSOK EGYES KÉRDÉSEIRŐL SZÓLÓ 2001. ÉVI CVIII. TÖRVÉNY 13/A. § (3) BEKEZDÉSE.

 

TÁRHELY-SZOLGÁLTATÓ

 1. ADATFELDOLGOZÓ ÁLTAL ELLÁTOTT TEVÉKENYSÉG: TÁRHELY-SZOLGÁLTATÁS
 2. ADATFELDOLGOZÓ MEGNEVEZÉSE ÉS ELÉRHETŐSÉGE:

TÁRHELY. UNAS Online Korlátolt Felelősségű Társaság

POSTAI CÍM: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

SZÉKHELY CÍM: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

TELEFON:  (06 99) 200 200

 

 1. AZ ADATKEZELÉS TÉNYE, A KEZELT ADATOK KÖRE: AZ ÉRINTETT ÁLTAL MEGADOTT VALAMENNYI SZEMÉLYES ADAT.
 2. AZ ÉRINTETTEK KÖRE: A WEBOLDALT HASZNÁLÓ VALAMENNYI ÉRINTETT.
 3. AZ ADATKEZELÉS CÉLJA: A WEBOLDAL ELÉRHETŐVÉ TÉTELE, MEGFELELŐ MŰKÖDTETÉSE.
 4. AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA, AZ ADATOK TÖRLÉSÉNEK HATÁRIDEJE: AZ ADATKEZELŐ ÉS A TÁRHELY-SZOLGÁLTATÓ KÖZÖTTI MEGÁLLAPODÁS MEGSZŰNÉSÉIG, VAGY AZ ÉRINTETTNEK A TÁRHELY-SZOLGÁLTATÓ FELÉ INTÉZETT TÖRLÉSI KÉRELMÉIG TART AZ ADATKEZELÉS.
 5. AZ ADATFELDOLGOZÁS JOGALAPJA: A FELHASZNÁLÓ HOZZÁJÁRULÁSA, AZ INFOTV. 5. § (1) BEKEZDÉSE, 6. CIKK (1) BEKEZDÉS A) PONTJA, ILLETVE AZ ELEKTRONIKUS KERESKEDELEMI SZOLGÁLTATÁSOK, VALAMINT AZ INFORMÁCIÓS TÁRSADALOMMAL ÖSSZEFÜGGŐ SZOLGÁLTATÁSOK EGYES KÉRDÉSEIRŐL SZÓLÓ 2001. ÉVI CVIII. TÖRVÉNY 13/A. § (3) BEKEZDÉSE.

 

COOKIE-K (SÜTIK) KEZELÉSE

 1. WEBÁRUHÁZAKRA JELLEMZŐ COOKIE-K AZ ÚGYNEVEZETT „JELSZÓVAL VÉDETT MUNKAMENETHEZ HASZNÁLT COOKIE", „BEVÁSÁRLÓKOSÁRHOZ SZÜKSÉGES COOKIE-K" ÉS „BIZTONSÁGI COOKIE-K", MELYEK HASZNÁLATÁHOZ NEM SZÜKSÉGES ELŐZETES HOZZÁJÁRULÁST KÉRNI AZ ÉRINTETTEKTŐL.
 2. AZ ADATKEZELÉS TÉNYE, A KEZELT ADATOK KÖRE: EGYEDI AZONOSÍTÓSZÁM, DÁTUMOK, IDŐPONTOK
 3. AZ ÉRINTETTEK KÖRE: A WEBOLDALT LÁTOGATÓ VALAMENNYI ÉRINTETT.
 4. AZ ADATKEZELÉS CÉLJA: A FELHASZNÁLÓK AZONOSÍTÁSA, A „BEVÁSÁRLÓKOSÁR" NYILVÁNTARTÁSÁRA ÉS A LÁTOGATÓK NYOMON KÖVETÉSE.
 5. AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA, AZ ADATOK TÖRLÉSÉNEK HATÁRIDEJE:

 

SÜTI TÍPUSA

ADATKEZELÉS JOGALAPJA

ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

KEZELT ADATKÖR

MUNKAMENET SÜTIK (SESSION)

 

AZ ELEKTRONIKUS KERESKEDELMI SZOLGÁLTATÁSOK, VALAMINT AZ INFORMÁCIÓS TÁRSADALMI SZOLGÁLTATÁSOK EGYES KÉRDÉSEIRŐL SZÓLÓ 2001. CVIII. TÖRVÉNY (ELKERTV.) 13/A. § (3) BEKEZDÉSE

A VONATKOZÓ

LÁTOGATÓI MUNKAMENET LEZÁRÁSÁIG TARTÓ IDŐSZAK

 

CONNECT.SID

 

 

A PERZISZTENS COOKIEK LEJÁRATI IDEJE ÁLTALÁBAN 1-5 NAP.

 

 1. AZ ADATOK MEGISMERÉSÉRE JOGOSULT LEHETSÉGES ADATKEZELŐK SZEMÉLYE: A COOKIE-K HASZNÁLATÁVAL NEM KEZEL SZEMÉLYES ADATOKAT AZ ADATKEZELŐ.
 2. AZ ÉRINTETTEK ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGAINAK ISMERTETÉSE: AZ ÉRINTETTNEK LEHETŐSÉGÜK VAN A COOKIE-KAT TÖRÖLNI A BÖNGÉSZŐK ESZKÖZÖK/BEÁLLÍTÁSOK MENÜJÉBEN ÁLTALÁBAN AZ ADATVÉDELEM MENÜPONT BEÁLLÍTÁSAI ALATT.
 3. AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA: AZ ÉRINTETTŐL HOZZÁJÁRULÁS NEM SZÜKSÉGES, AMENNYIBEN A COOKIE-K HASZNÁLATÁNAK KIZÁRÓLAGOS CÉLJA AZ ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLŐ HÁLÓZATON KERESZTÜL TÖRTÉNŐ KÖZLÉSTOVÁBBÍTÁS VAGY ARRA AZ ELŐFIZETŐ VAGY FELHASZNÁLÓ ÁLTAL KIFEJEZETTEN KÉRT, AZ INFORMÁCIÓS TÁRSADALOMMAL ÖSSZEFÜGGŐ SZOLGÁLTATÁS NYÚJTÁSÁHOZ A SZOLGÁLTATÓNAK FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGE VAN.

 

GOOGLE ADWORDS KONVERZIÓKÖVETÉS HASZNÁLATA

 1. A „GOOGLE ADWORDS" NEVŰ ONLINE REKLÁMPROGRAMOT HASZNÁLJA AZ ADATKEZELŐ, TOVÁBBÁ ANNAK KERETEIN BELÜL IGÉNYBE VESZI A GOOGLE KONVERZIÓKÖVETŐ SZOLGÁLTATÁSÁT. A GOOGLE KONVERZIÓKÖVETÉS A GOOGLE INC. ELEMZŐ SZOLGÁLTATÁSA (1600 AMPHITHEATRE PARKWAY, MOUNTAIN VIEW, CA 94043, USA; „GOOGLE“).
 2. AMIKOR FELHASZNÁLÓ EGY WEBOLDALT GOOGLE-HIRDETÉS ÁLTAL ÉR EL, AKKOR EGY A KONVERZIÓKÖVETÉSHEZ SZÜKSÉGES COOKIE KERÜL A SZÁMÍTÓGÉPÉRE. EZEKNEK A COOKIE-KNAK AZ ÉRVÉNYESSÉGE KORLÁTOZOTT, ÉS NEM TARTALMAZNAK SEMMILYEN SZEMÉLYES ADATOT, ÍGY A FELHASZNÁLÓ NEM IS AZONOSÍTHATÓ ÁLTALUK.
 3. AMIKOR A FELHASZNÁLÓ A WEBOLDAL BIZONYOS OLDALAIT BÖNGÉSZI, ÉS A COOKIE MÉG NEM JÁRT LE, AKKOR A GOOGLE ÉS AZ ADATKEZELŐ IS LÁTHATJA, HOGY FELHASZNÁLÓ A HIRDETÉSRE KATTINTOTT.
 4. MINDEN GOOGLE ADWORDS ÜGYFÉL MÁSIK COOKIE-T KAP, ÍGY AZOKAT AZ ADWORDS ÜGYFELEINEK WEBOLDALAIN KERESZTÜL NEM LEHET NYOMON KÖVETNI.
 5. AZ INFORMÁCIÓK – MELYEKET A KONVERZIÓKÖVETŐ COOKIE-K SEGÍTSÉGÉVEL SZEREZTEK – AZT A CÉLT SZOLGÁLJÁK, HOGY AZ ADWORDS KONVERZIÓKÖVETÉST VÁLASZTÓ ÜGYFELEINEK SZÁMÁRA KONVERZIÓS STATISZTIKÁKAT KÉSZÍTSENEK. AZ ÜGYFELEK ÍGY TÁJÉKOZÓDNAK A HIRDETÉSÜKRE KATTINTÓ ÉS KONVERZIÓKÖVETŐ CÍMKÉVEL ELLÁTOTT OLDALRA TOVÁBBÍTOTT FELHASZNÁLÓK SZÁMÁRÓL. AZONBAN OLYAN INFORMÁCIÓKHOZ NEM JUTNAK HOZZÁ, MELYEKKEL BÁRMELYIK FELHASZNÁLÓT AZONOSÍTANI LEHETNE.
 6. HA NEM SZERETNE RÉSZT VENNI A KONVERZIÓKÖVETÉSBEN, AKKOR EZT ELUTASÍTHATJA AZÁLTAL, HOGY BÖNGÉSZŐJÉBEN LETILTJA A COOKIE-K TELEPÍTÉSÉNEK LEHETŐSÉGÉT. EZUTÁN ÖN NEM FOG SZEREPELNI A KONVERZIÓKÖVETÉSI STATISZTIKÁKBAN.
 7. TOVÁBBI INFORMÁCIÓ VALAMINT A GOOGLE ADATVÉDELMI NYILATKOZATA AZ ALÁBBI OLDALON ÉRHETŐ EL:  WWW.GOOGLE.DE/POLICIES/PRIVACY/

 

A GOOGLE ANALYTICS ALKALMAZÁSA

 1. EZ A HONLAP A GOOGLE ANALYTICS ALKALMAZÁST HASZNÁLJA, AMELY A GOOGLE INC. („GOOGLE") WEBELEMZŐ SZOLGÁLTATÁSA. A GOOGLE ANALYTICS ÚGYNEVEZETT „COOKIE-KAT", SZÖVEGFÁJLOKAT HASZNÁL, AMELYEKET A SZÁMÍTÓGÉPÉRE MENTENEK, ÍGY ELŐSEGÍTIK FELHASZNÁLÓ ÁLTAL LÁTOGATOTT WEBLAP HASZNÁLATÁNAK ELEMZÉSÉT.
 2. A FELHASZNÁLÓ ÁLTAL HASZNÁLT WEBOLDALLAL KAPCSOLATOS COOKIE-KKAL LÉTREHOZOTT INFORMÁCIÓK RENDSZERINT A GOOGLE EGYIK USA-BELI SZERVERÉRE KERÜLNEK ÉS TÁROLÓDNAK. AZ IP-ANONIMIZÁLÁS WEBOLDALI AKTIVÁLÁSÁVAL A GOOGLE A FELHASZNÁLÓ IP-CÍMÉT AZ EURÓPAI UNIÓ TAGÁLLAMAIN BELÜL VAGY AZ EURÓPAI GAZDASÁGI TÉRSÉGRŐL SZÓLÓ MEGÁLLAPODÁSBAN RÉSZES MÁS ÁLLAMOKBAN ELŐZŐLEG MEGRÖVIDÍTI.
 3. A TELJES IP-CÍMNEK A GOOGLE USA-BAN LÉVŐ SZERVERÉRE TÖRTÉNŐ TOVÁBBÍTÁSÁRA ÉS OTTANI LERÖVIDÍTÉSÉRE CSAK KIVÉTELES ESETEKBEN KERÜL SOR. EME WEBOLDAL ÜZEMELTETŐJÉNEK MEGBÍZÁSÁBÓL A GOOGLE EZEKET AZ INFORMÁCIÓKAT ARRA FOGJA HASZNÁLNI, HOGY KIÉRTÉKELJE, HOGYAN HASZNÁLTA A FELHASZNÁLÓ A HONLAPOT, TOVÁBBÁ, HOGY A WEBOLDAL ÜZEMELTETŐJÉNEK A HONLAP AKTIVITÁSÁVAL ÖSSZEFÜGGŐ JELENTÉSEKET KÉSZÍTSEN, VALAMINT, HOGY A WEBOLDAL- ÉS AZ INTERNETHASZNÁLATTAL KAPCSOLATOS TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSOKAT TELJESÍTSEN.
 4. A GOOGLE ANALYTICS KERETEIN BELÜL A FELHASZNÁLÓ BÖNGÉSZŐJE ÁLTAL TOVÁBBÍTOTT IP-CÍMET NEM VEZETI ÖSSZE A GOOGLE MÁS ADATAIVAL. A COOKIE-K TÁROLÁSÁT A FELHASZNÁLÓ A BÖNGÉSZŐJÉNEK MEGFELELŐ BEÁLLÍTÁSÁVAL MEGAKADÁLYOZHATJA, AZONBAN FELHÍVJUK FIGYELMÉT, HOGY EBBEN AZ ESETBEN ELŐFORDULHAT, HOGY ENNEK A HONLAPNAK NEM MINDEN FUNKCIÓJA LESZ TELJES KÖRŰEN HASZNÁLHATÓ. MEGAKADÁLYOZHATJA TOVÁBBÁ, HOGY A GOOGLE GYŰJTSE ÉS FELDOLGOZZA A COOKIE-K ÁLTALI, A FELHASZNÁLÓ WEBOLDALHASZNÁLATTAL KAPCSOLATOS ADATAIT (BELEÉRTVE AZ IP-CÍMET IS), HA LETÖLTI ÉS TELEPÍTI A KÖVETKEZŐ LINKEN ELÉRHETŐ BÖNGÉSZŐ PLUGINT. HTTPS://TOOLS.GOOGLE.COM/DLPAGE/GAOPTOUT?HL=HU

 

HÍRLEVÉL, DM TEVÉKENYSÉG

 1. A GAZDASÁGI REKLÁMTEVÉKENYSÉG ALAPVETŐ FELTÉTELEIRŐL ÉS EGYES KORLÁTAIRÓL SZÓLÓ 2008. ÉVI XLVIII. TÖRVÉNY 6. §-A ÉRTELMÉBEN FELHASZNÁLÓ ELŐZETESEN ÉS KIFEJEZETTEN HOZZÁJÁRULHAT AHHOZ, HOGY SZOLGÁLTATÓ REKLÁMAJÁNLATAIVAL, EGYÉB KÜLDEMÉNYEIVEL A REGISZTRÁCIÓKOR MEGADOTT ELÉRHETŐSÉGEIN MEGKERESSE.
 2. TOVÁBBÁ ÜGYFÉL A JELEN TÁJÉKOZTATÓ RENDELKEZÉSEIT SZEM ELŐTT TARTVA HOZZÁJÁRULHAT AHHOZ, HOGY SZOLGÁLTATÓ A REKLÁMAJÁNLATOK KÜLDÉSÉHEZ SZÜKSÉGES SZEMÉLYES ADATAIT KEZELJE.
 3. SZOLGÁLTATÓ NEM KÜLD KÉRETLEN REKLÁMÜZENETET, ÉS FELHASZNÁLÓ KORLÁTOZÁS ÉS INDOKOLÁS NÉLKÜL, INGYENESEN LEIRATKOZHAT AZ AJÁNLATOK KÜLDÉSÉRŐL. EBBEN AZ ESETBEN SZOLGÁLTATÓ MINDEN - A REKLÁMÜZENETEK KÜLDÉSÉHEZ SZÜKSÉGES - SZEMÉLYES ADATÁT TÖRLI NYILVÁNTARTÁSÁBÓL ÉS TOVÁBBI REKLÁMAJÁNLATAIVAL NEM KERESI MEG A FELHASZNÁLÓT. FELHASZNÁLÓ A REKLÁMOKRÓL LEIRATKOZHAT AZ ÜZENETBEN LÉVŐ LINKRE KATTINTVA.
 4. AZ ADATGYŰJTÉS TÉNYE, A KEZELT ADATOK KÖRE ÉS AZ ADATKEZELÉS CÉLJA:

SZEMÉLYES ADAT

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

NÉV, E-MAIL CÍM.

AZONOSÍTÁS, A HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁS LEHETŐVÉ TÉTELE.

A FELIRATKOZÁS IDŐPONTJA

TECHNIKAI MŰVELET VÉGREHAJTÁSA.

A FELIRATKOZÁS KORI IP CÍM

TECHNIKAI MŰVELET VÉGREHAJTÁSA.

 

 1. AZ ÉRINTETTEK KÖRE: A HÍRLEVÉLRE FELIRATKOZÓ VALAMENNYI ÉRINTETT.
 2. AZ ADATKEZELÉS CÉLJA: REKLÁMOT TARTALMAZÓ ELEKTRONIKUS ÜZENETEK (E-MAIL, SMS, PUSH ÜZENET) KÜLDÉSE AZ ÉRINTETT RÉSZÉRE, TÁJÉKOZTATÁS NYÚJTÁSA AZ AKTUÁLIS INFORMÁCIÓKRÓL, TERMÉKEKRŐL, AKCIÓKRÓL, ÚJ FUNKCIÓKRÓL STB.
 3. AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA, AZ ADATOK TÖRLÉSÉNEK HATÁRIDEJE: A HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT VISSZAVONÁSÁIG, AZAZ A LEIRATKOZÁSIG TART AZ ADATKEZELÉS.
 4. AZ ADATOK MEGISMERÉSÉRE JOGOSULT LEHETSÉGES ADATKEZELŐK SZEMÉLYE, A SZEMÉLYES ADATOK CÍMZETTJEI: A SZEMÉLYES ADATOKAT AZ ADATKEZELŐ SALES ÉS MARKETING MUNKATÁRSAI KEZELHETIK, A FENTI ALAPELVEK TISZTELETBEN TARTÁSÁVAL.
 5. AZ ÉRINTETTEK ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGAINAK ISMERTETÉSE:
 • AZ ÉRINTETT KÉRELMEZHETI AZ ADATKEZELŐTŐL A RÁ VONATKOZÓ SZEMÉLYES ADATOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉST, AZOK HELYESBÍTÉSÉT, TÖRLÉSÉT VAGY KEZELÉSÉNEK KORLÁTOZÁSÁT, ÉS
 • TILTAKOZHAT AZ ILYEN SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE ELLEN, VALAMINT
 • AZ ÉRINTETTNEK JOGA VAN AZ ADATHORDOZHATÓSÁGHOZ, TOVÁBBÁ A HOZZÁJÁRULÁS BÁRMELY IDŐPONTBAN TÖRTÉNŐ VISSZAVONÁSÁHOZ.
 1.  A SZEMÉLYES ADATOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉST, AZOK TÖRLÉSÉT, MÓDOSÍTÁSÁT, VAGY  KEZELÉSÉNEK KORLÁTOZÁSÁT, AZ ADATOK HORDOZHATÓSÁGÁT, AZ ADATKEZELÉSEK ELLENI TILTAKOZÁST AZ ALÁBBI MÓDOKON TUDJA ÉRINTETT KEZDEMÉNYEZNI:
 • NÉV: BIORITMUS KFT.

CÍM: 8000 SZÉKESFEHÉRVÁR SZEDER KÖZ 2.

E-MAIL: BIORITMUS@BIORITMUS.HU

TELEFON: 0622501449

 1. AZ ÉRINTETT BÁRMIKOR, INGYENESEN LEIRATKOZHAT A HÍRLEVÉLRŐL.
 2. AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA: AZ ÉRINTETT HOZZÁJÁRULÁSA, 6. CIKK (1) BEKEZDÉS A) PONT, AZ AZ INFOTV. 5. § (1) BEKEZDÉSE, ÉS A GAZDASÁGI REKLÁMTEVÉKENYSÉG ALAPVETŐ FELTÉTELEIRŐL ÉS EGYES KORLÁTAIRÓL SZÓLÓ 2008. ÉVI XLVIII. TÖRVÉNY 6. § (5) BEKEZDÉSE:

A REKLÁMOZÓ, A REKLÁMSZOLGÁLTATÓ, ILLETVE A REKLÁM KÖZZÉTEVŐJE – A HOZZÁJÁRULÁSBAN MEGHATÁROZOTT KÖRBEN - A NÁLUK HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZATOT TEVŐ SZEMÉLYEK SZEMÉLYES ADATAIRÓL NYILVÁNTARTÁST VEZET. AZ EBBEN A NYILVÁNTARTÁSBAN RÖGZÍTETT - A REKLÁM CÍMZETTJÉRE VONATKOZÓ - ADAT CSAK A HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZATBAN FOGLALTAKNAK MEGFELELŐEN, ANNAK VISSZAVONÁSÁIG KEZELHETŐ, ÉS HARMADIK FÉL SZÁMÁRA KIZÁRÓLAG AZ ÉRINTETT SZEMÉLY ELŐZETES HOZZÁJÁRULÁSÁVAL ADHATÓ ÁT.

 1. TÁJÉKOZTATJUK, HOGY
 • AZ ADATKEZELÉS AZ ÖN HOZZÁJÁRULÁSÁN ALAPUL.
 • KÖTELES A SZEMÉLYES ADATOKAT MEGADNI, HA HÍRLEVELET SZERETNE KAPNI TŐLÜNK.
 • AZ ADATSZOLGÁLTATÁS ELMARADÁSA AZZAL A KÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁR, HOGY NEM TUDUNK ÖNNEK HÍRLEVELET KÜLDENI

PANASZKEZELÉS

 1. AZ ADATGYŰJTÉS TÉNYE, A KEZELT ADATOK KÖRE ÉS AZ ADATKEZELÉS CÉLJA:

SZEMÉLYES ADAT

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

VEZETÉK-ÉS KERESZTNÉV

AZONOSÍTÁS, KAPCSOLATTARTÁS.

E-MAIL CÍM

KAPCSOLATTARTÁS

TELEFONSZÁM

KAPCSOLATTARTÁS

SZÁMLÁZÁSI NÉV ÉS CÍM

AZONOSÍTÁS, A MEGRENDELT TERMÉKEKKEL KAPCSOLATOSAN FELMERÜLŐ MINŐSÉGI KIFOGÁSOK, KÉRDÉSEK ÉS PROBLÉMÁK KEZELÉSE.

 

 1. AZ ÉRINTETTEK KÖRE: A WEBSHOP WEBOLDALON VÁSÁRLÓ ÉS MINŐSÉGI KIFOGÁSSAL ÉLŐ, PANASZT TEVŐ VALAMENNYI ÉRINTETT.
 2. AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA, AZ ADATOK TÖRLÉSÉNEK HATÁRIDEJE: A FELVETT KIFOGÁSRÓL FELVETT JEGYZŐKÖNYV, ÁTIRAT ÉS AZ ARRA ADOTT VÁLASZ MÁSOLATI PÉLDÁNYAIT A FOGYASZTÓVÉDELEMRŐL SZÓLÓ 1997. ÉVI CLV. TÖRVÉNY 17/A. § (7) BEKEZDÉSE ALAPJÁN 5 ÉVIG KELL MEGŐRIZNI.
 3. AZ ADATOK MEGISMERÉSÉRE JOGOSULT LEHETSÉGES ADATKEZELŐK SZEMÉLYE, A SZEMÉLYES ADATOK CÍMZETTJEI: A SZEMÉLYES ADATOKAT AZ ADATKEZELŐ SALES ÉS MARKETING MUNKATÁRSAI KEZELHETIK, A FENTI ALAPELVEK TISZTELETBEN TARTÁSÁVAL.
 4. AZ ÉRINTETTEK ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGAINAK ISMERTETÉSE:
 • AZ ÉRINTETT KÉRELMEZHETI AZ ADATKEZELŐTŐL A RÁ VONATKOZÓ SZEMÉLYES ADATOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉST, AZOK HELYESBÍTÉSÉT, TÖRLÉSÉT VAGY KEZELÉSÉNEK KORLÁTOZÁSÁT, ÉS
 • TILTAKOZHAT AZ ILYEN SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE ELLEN, VALAMINT
 • AZ ÉRINTETTNEK JOGA VAN AZ ADATHORDOZHATÓSÁGHOZ, TOVÁBBÁ A HOZZÁJÁRULÁS BÁRMELY IDŐPONTBAN TÖRTÉNŐ VISSZAVONÁSÁHOZ.
 1. A SZEMÉLYES ADATOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉST, AZOK TÖRLÉSÉT, MÓDOSÍTÁSÁT, VAGY KEZELÉSÉNEK KORLÁTOZÁSÁT, AZ ADATOK HORDOZHATÓSÁGÁT, AZ ADATKEZELÉSEK ELLENI TILTAKOZÁST AZ ALÁBBI MÓDOKON TUDJA ÉRINTETT KEZDEMÉNYEZNI:
 • NÉV : BIORITMUS KFT.

CÍM: 8000 SZÉKESFEHÉRVÁR SZEDER KÖZ 2.

E-MAIL: BIORITMUS@BIORITMUS.HU

TELEFON: 0622501449

 1. AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA: AZ ÉRINTETT HOZZÁJÁRULÁSA, 6. CIKK (1) BEKEZDÉS A) PONT, AZ INFOTV. 5. § (1) BEKEZDÉSE, ÉS A FOGYASZTÓVÉDELEMRŐL SZÓLÓ 1997. ÉVI CLV. TÖRVÉNY 17/A. § (7) BEKEZDÉSE.
 2. TÁJÉKOZTATJUK, HOGY
 • A SZEMÉLYES ADAT SZOLGÁLTATÁSA SZERZŐDÉSES KÖTELEZETTSÉGEN ALAPUL.
 • A SZERZŐDÉS MEGKÖTÉSÉNEK ELŐFELTÉTELE A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE.
 • KÖTELES A SZEMÉLYES ADATOKAT MEGADNI, HOGY PANASZÁT KEZELNI TUDJUK.
 • AZ ADATSZOLGÁLTATÁS ELMARADÁSA AZZAL A KÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁR, HOGY NEM TUDJUK KEZELNI A HOZZÁNK BEÉRKEZETT PANASZÁT.

 

KÖZÖSSÉGI OLDALAK

 1. AZ ADATGYŰJTÉS TÉNYE, A KEZELT ADATOK KÖRE: FACEBOOK/GOOGLE /TWITTER/PINTEREST/YOUTUBE/INSTAGRAM STB. KÖZÖSSÉGI OLDALAKON REGISZTRÁLT NEVE, ILLETVE A FELHASZNÁLÓ NYILVÁNOS PROFILKÉPE.
 2. AZ ÉRINTETTEK KÖRE: VALAMENNYI ÉRINTETT, AKI REGISZTRÁLT A FACEBOOK/GOOGLE /TWITTER/PINTEREST/YOUTUBE/INSTAGRAM STB. KÖZÖSSÉGI OLDALAKON.
 3. AZ ADATGYŰJTÉS CÉLJA: A KÖZÖSSÉGI OLDALAKON, A WEBOLDAL EGYES TARTALMI ELEMEINEK, TERMÉKEINEK, AKCIÓINAK VAGY MAGÁNAK A WEBOLDALNAK A MEGOSZTÁSA, ILLETVE „LÁJKOLÁSA", NÉPSZERŰSÍTÉSE.
 4. AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA, AZ ADATOK TÖRLÉSÉNEK HATÁRIDEJE, AZ ADATOK MEGISMERÉSÉRE JOGOSULT LEHETSÉGES ADATKEZELŐK SZEMÉLYE ÉS AZ ÉRINTETTEK ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGAINAK ISMERTETÉSE: AZ ADATOK FORRÁSÁRÓL, AZOK KEZELÉSÉRŐL, ILLETVE AZ ÁTADÁS MÓDJÁRÓL, ÉS JOGALAPJÁRÓL AZ ADOTT KÖZÖSSÉGI OLDALON TÁJÉKOZÓDHAT AZ ÉRINTETT. AZ ADATKEZELÉS A KÖZÖSSÉGI OLDALAKON VALÓSUL MEG, ÍGY AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMÁRA, MÓDJÁRA, ILLETVE AZ ADATOK TÖRLÉSI ÉS MÓDOSÍTÁSI LEHETŐSÉGEIRE AZ ADOTT KÖZÖSSÉGI OLDAL SZABÁLYOZÁSA VONATKOZIK.
 5. AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA: AZ ÉRINTETT ÖNKÉNTES HOZZÁJÁRULÁSA SZEMÉLYES ADATAI KEZELÉSÉHEZ A KÖZÖSSÉGI OLDALAKON.

 

ÜGYFÉLKAPCSOLATOK ÉS EGYÉB ADATKEZELÉSEK

 1. AMENNYIBEN AZ ADATKEZELŐ SZOLGÁLTATÁSAINK IGÉNYBEVÉTELE SORÁN KÉRDÉS MERÜLNE FEL, ESETLEG PROBLÉMÁJA LENNE AZ ÉRINTETTNEK, A HONLAPON MEGADOTT MÓDOKON (TELEFON, E-MAIL, KÖZÖSSÉGI OLDALAK STB.) KAPCSOLATBA LÉPHET AZ ADATKEZELŐVEL.
 2. ADATKEZELŐ A BEÉRKEZETT E-MAILEKET, ÜZENETEKET, TELEFONON, FACEBOOK-ON STB. MEGADOTT ADATOKAT AZ ÉRDEKLŐDŐ NEVÉVEL ÉS E-MAIL CÍMÉVEL, VALAMINT MÁS, ÖNKÉNT MEGADOTT SZEMÉLYES ADATÁVAL EGYÜTT, AZ ADATKÖZLÉSTŐL SZÁMÍTOTT LEGFELJEBB 2 ÉV ELTELTÉVEL TÖRLI.
 3. E TÁJÉKOZTATÓBAN FEL NEM SOROLT ADATKEZELÉSEKRŐL AZ ADAT FELVÉTELEKOR ADUNK TÁJÉKOZTATÁST.
 4. KIVÉTELES HATÓSÁGI MEGKERESÉSRE, ILLETŐLEG JOGSZABÁLY FELHATALMAZÁSA ALAPJÁN MÁS SZERVEK MEGKERESÉSE ESETÉN A SZOLGÁLTATÓ KÖTELES TÁJÉKOZTATÁS ADÁSÁRA, ADATOK KÖZLÉSÉRE, ÁTADÁSÁRA, ILLETŐLEG IRATOK RENDELKEZÉSRE BOCSÁTÁSÁRA.
 5. A SZOLGÁLTATÓ EZEN ESETEKBEN A MEGKERESŐ RÉSZÉRE – AMENNYIBEN AZ A PONTOS CÉLT ÉS AZ ADATOK KÖRÉT MEGJELÖLTE – SZEMÉLYES ADATOT CSAK ANNYIT ÉS OLYAN MÉRTÉKBEN AD KI, AMELY A MEGKERESÉS CÉLJÁNAK MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ ELENGEDHETETLENÜL SZÜKSÉGES.

 

AZ ÉRINTETTEK JOGAI

 1. A HOZZÁFÉRÉS JOGA

ÖN JOGOSULT ARRA, HOGY AZ ADATKEZELŐTŐL VISSZAJELZÉST KAPJON ARRA VONATKOZÓAN, HOGY SZEMÉLYES ADATAINAK KEZELÉSE FOLYAMATBAN VAN-E, ÉS HA ILYEN ADATKEZELÉS FOLYAMATBAN VAN, JOGOSULT ARRA, HOGY A SZEMÉLYES ADATOKHOZ ÉS A RENDELETBEN FELSOROLT INFORMÁCIÓKHOZ HOZZÁFÉRÉST KAPJON.

 1. A HELYESBÍTÉSHEZ VALÓ JOG

ÖN JOGOSULT ARRA, HOGY KÉRÉSÉRE AZ ADATKEZELŐ INDOKOLATLAN KÉSEDELEM NÉLKÜL HELYESBÍTSE A RÁ VONATKOZÓ PONTATLAN SZEMÉLYES ADATOKAT. FIGYELEMBE VÉVE AZ ADATKEZELÉS CÉLJÁT, ÖN JOGOSULT ARRA, HOGY KÉRJE A HIÁNYOS SZEMÉLYES ADATOK – EGYEBEK MELLETT KIEGÉSZÍTŐ NYILATKOZAT ÚTJÁN TÖRTÉNŐ – KIEGÉSZÍTÉSÉT.

 1. A TÖRLÉSHEZ VALÓ JOG

ÖN JOGOSULT ARRA, HOGY KÉRÉSÉRE AZ ADATKEZELŐ INDOKOLATLAN KÉSEDELEM NÉLKÜL TÖRÖLJE A RÁ VONATKOZÓ SZEMÉLYES ADATOKAT, AZ ADATKEZELŐ PEDIG KÖTELES ARRA, HOGY ÖNRE VONATKOZÓ SZEMÉLYES ADATOKAT INDOKOLATLAN KÉSEDELEM NÉLKÜL TÖRÖLJE MEGHATÁROZOTT FELTÉTELEK ESETÉN.

 

 1. AZ ELFELEDTETÉSHEZ VALÓ JOG

HA AZ ADATKEZELŐ NYILVÁNOSSÁGRA HOZTA A SZEMÉLYES ADATOT, ÉS AZT TÖRÖLNI KÖTELES, AZ ELÉRHETŐ TECHNOLÓGIA ÉS A MEGVALÓSÍTÁS KÖLTSÉGEINEK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL MEGTESZI AZ ÉSSZERŰEN ELVÁRHATÓ LÉPÉSEKET – IDEÉRTVE TECHNIKAI INTÉZKEDÉSEKET – ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY TÁJÉKOZTASSA AZ ADATOKAT KEZELŐ ADATKEZELŐKET, HOGY ÖN KÉRELMEZTE A SZÓBAN FORGÓ SZEMÉLYES ADATOKRA MUTATÓ LINKEK VAGY E SZEMÉLYES ADATOK MÁSOLATÁNAK, ILLETVE MÁSODPÉLDÁNYÁNAK TÖRLÉSÉT.

 

 1. AZ ADATKEZELÉS KORLÁTOZÁSÁHOZ VALÓ JOG

ÖN JOGOSULT ARRA, HOGY KÉRÉSÉRE AZ ADATKEZELŐ KORLÁTOZZA AZ ADATKEZELÉST, HA AZ ALÁBBI FELTÉTELEK VALAMELYIKE TELJESÜL:

 • ÖN VITATJA A SZEMÉLYES ADATOK PONTOSSÁGÁT, EZ ESETBEN A KORLÁTOZÁS ARRA AZ IDŐTARTAMRA VONATKOZIK, AMELY LEHETŐVÉ TESZI, HOGY AZ ADATKEZELŐ ELLENŐRIZZE A SZEMÉLYES ADATOK PONTOSSÁGÁT;
 • AZ ADATKEZELÉS JOGELLENES, ÉS ÖN ELLENZI AZ ADATOK TÖRLÉSÉT, ÉS EHELYETT KÉRI AZOK FELHASZNÁLÁSÁNAK KORLÁTOZÁSÁT;
 • AZ ADATKEZELŐNEK MÁR NINCS SZÜKSÉGE A SZEMÉLYES ADATOKRA ADATKEZELÉS CÉLJÁBÓL, DE ÖN IGÉNYLI AZOKAT JOGI IGÉNYEK ELŐTERJESZTÉSÉHEZ, ÉRVÉNYESÍTÉSÉHEZ VAGY VÉDELMÉHEZ;
 • ÖN TILTAKOZOTT AZ ADATKEZELÉS ELLEN; EZ ESETBEN A KORLÁTOZÁS ARRA AZ IDŐTARTAMRA VONATKOZIK, AMÍG MEGÁLLAPÍTÁSRA NEM KERÜL, HOGY AZ ADATKEZELŐ JOGOS INDOKAI ELSŐBBSÉGET ÉLVEZNEK-E ÖN JOGOS INDOKAIVAL SZEMBEN.
 1. AZ ADATHORDOZHATÓSÁGHOZ VALÓ JOG

ÖN JOGOSULT ARRA, HOGY A RÁ VONATKOZÓ, ÁLTALA EGY ADATKEZELŐ RENDELKEZÉSÉRE BOCSÁTOTT SZEMÉLYES ADATOKAT TAGOLT, SZÉLES KÖRBEN HASZNÁLT, GÉPPEL OLVASHATÓ FORMÁTUMBAN MEGKAPJA, TOVÁBBÁ JOGOSULT ARRA, HOGY EZEKET AZ ADATOKAT EGY MÁSIK ADATKEZELŐNEK TOVÁBBÍTSA ANÉLKÜL, HOGY EZT AKADÁLYOZNÁ AZ AZ ADATKEZELŐ, AMELYNEK A SZEMÉLYES ADATOKAT A RENDELKEZÉSÉRE BOCSÁTOTTA (...)

 1. A TILTAKOZÁSHOZ VALÓ JOG

ÖN JOGOSULT ARRA, HOGY A SAJÁT HELYZETÉVEL KAPCSOLATOS OKOKBÓL BÁRMIKOR TILTAKOZZON SZEMÉLYES ADATAINAK A (...) KEZELÉSE ELLEN, IDEÉRTVE AZ EMLÍTETT RENDELKEZÉSEKEN ALAPULÓ PROFILALKOTÁST IS.

 1. TILTAKOZÁS KÖZVETLEN ÜZLETSZERZÉS ESTÉN

HA A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE KÖZVETLEN ÜZLETSZERZÉS ÉRDEKÉBEN TÖRTÉNIK, ÖN JOGOSULT ARRA, HOGY BÁRMIKOR TILTAKOZZON A RÁ VONATKOZÓ SZEMÉLYES ADATOK E CÉLBÓL TÖRTÉNŐ KEZELÉSE ELLEN, IDEÉRTVE A PROFILALKOTÁST IS, AMENNYIBEN AZ A KÖZVETLEN ÜZLETSZERZÉSHEZ KAPCSOLÓDIK. HA ÖN TILTAKOZIK A SZEMÉLYES ADATOK KÖZVETLEN ÜZLETSZERZÉS ÉRDEKÉBEN TÖRTÉNŐ KEZELÉSE ELLEN, AKKOR A SZEMÉLYES ADATOK A TOVÁBBIAKBAN E CÉLBÓL NEM KEZELHETŐK.

 1. AUTOMATIZÁLT DÖNTÉSHOZATAL EGYEDI ÜGYEKBEN, BELEÉRTVE A PROFILALKOTÁST

ÖN JOGOSULT ARRA, HOGY NE TERJEDJEN KI RÁ AZ OLYAN, KIZÁRÓLAG AUTOMATIZÁLT ADATKEZELÉSEN – IDEÉRTVE A PROFILALKOTÁST IS – ALAPULÓ DÖNTÉS HATÁLYA, AMELY RÁ NÉZVE JOGHATÁSSAL JÁRNA VAGY ŐT HASONLÓKÉPPEN JELENTŐS MÉRTÉKBEN ÉRINTENÉ.

AZ ELŐZŐ BEKEZDÉS NEM ALKALMAZANDÓ ABBAN AZ ESETBEN, HA A DÖNTÉS:

 • ÖN ÉS AZ ADATKEZELŐ KÖZÖTTI SZERZŐDÉS MEGKÖTÉSE VAGY TELJESÍTÉSE ÉRDEKÉBEN SZÜKSÉGES;
 • MEGHOZATALÁT AZ ADATKEZELŐRE ALKALMAZANDÓ OLYAN UNIÓS VAGY TAGÁLLAMI JOG TESZI LEHETŐVÉ, AMELY ÖN JOGAINAK ÉS SZABADSÁGAINAK, VALAMINT JOGOS ÉRDEKEINEK VÉDELMÉT SZOLGÁLÓ MEGFELELŐ INTÉZKEDÉSEKET IS MEGÁLLAPÍT; VAGY
 • ÖN KIFEJEZETT HOZZÁJÁRULÁSÁN ALAPUL.

 

INTÉZKEDÉSI HATÁRIDŐ

AZ ADATKEZELŐ INDOKOLATLAN KÉSEDELEM NÉLKÜL, DE MINDENFÉLEKÉPPEN A KÉRELEM BEÉRKEZÉSÉTŐL SZÁMÍTOTT 1 HÓNAPON BELÜL TÁJÉKOZTATJA ÖNT A FENTI KÉRELMEK NYOMÁN HOZOTT INTÉZKEDÉSEKRŐL.

SZÜKSÉG ESETÉN EZ 2 HÓNAPPAL MEGHOSSZABBÍTHATÓ. A HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL AZ ADATKEZELŐ A KÉSEDELEM OKAINAK MEGJELÖLÉSÉVEL A KÉRELEM KÉZHEZVÉTELÉTŐL SZÁMÍTOTT 1 HÓNAPON BELÜL TÁJÉKOZTATJA ÖNT.

HA AZ ADATKEZELŐ NEM TESZ INTÉZKEDÉSEKET ÖN KÉRELME NYOMÁN, KÉSEDELEM NÉLKÜL, DE LEGKÉSŐBB A KÉRELEM BEÉRKEZÉSÉTŐL SZÁMÍTOTT EGY HÓNAPON BELÜL TÁJÉKOZTATJA ÖNT AZ INTÉZKEDÉS ELMARADÁSÁNAK OKAIRÓL, VALAMINT ARRÓL, HOGY ÖN PANASZT NYÚJTHAT BE VALAMELY FELÜGYELETI HATÓSÁGNÁL, ÉS ÉLHET BÍRÓSÁGI JOGORVOSLATI JOGÁVAL.

 

AZ ADATKEZELÉS BIZTONSÁGA

AZ ADATKEZELŐ ÉS AZ ADATFELDOLGOZÓ A TUDOMÁNY ÉS TECHNOLÓGIA ÁLLÁSA ÉS A MEGVALÓSÍTÁS KÖLTSÉGEI, TOVÁBBÁ AZ ADATKEZELÉS JELLEGE, HATÓKÖRE, KÖRÜLMÉNYEI ÉS CÉLJAI, VALAMINT A TERMÉSZETES SZEMÉLYEK JOGAIRA ÉS SZABADSÁGAIRA JELENTETT, VÁLTOZÓ VALÓSZÍNŰSÉGŰ ÉS SÚLYOSSÁGÚ KOCKÁZAT FIGYELEMBEVÉTELÉVEL MEGFELELŐ TECHNIKAI ÉS SZERVEZÉSI INTÉZKEDÉSEKET HAJT VÉGRE ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY A KOCKÁZAT MÉRTÉKÉNEK MEGFELELŐ SZINTŰ ADATBIZTONSÁGOT GARANTÁLJA, IDEÉRTVE, TÖBBEK KÖZÖTT, ADOTT ESETBEN:

 • A SZEMÉLYES ADATOK ÁLNEVESÍTÉSÉT ÉS TITKOSÍTÁSÁT;
 • A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRE HASZNÁLT RENDSZEREK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK FOLYAMATOS BIZALMAS JELLEGÉNEK BIZTOSÍTÁSÁT, INTEGRITÁSÁT, RENDELKEZÉSRE ÁLLÁSÁT ÉS ELLENÁLLÓ KÉPESSÉGÉT;
 • FIZIKAI VAGY MŰSZAKI INCIDENS ESETÉN AZ ARRA VALÓ KÉPESSÉGET, HOGY A SZEMÉLYES ADATOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉST ÉS AZ ADATOK RENDELKEZÉSRE ÁLLÁSÁT KELLŐ IDŐBEN VISSZA LEHET ÁLLÍTANI;
 • AZ ADATKEZELÉS BIZTONSÁGÁNAK GARANTÁLÁSÁRA HOZOTT TECHNIKAI ÉS SZERVEZÉSI INTÉZKEDÉSEK HATÉKONYSÁGÁNAK RENDSZERES TESZTELÉSÉRE, FELMÉRÉSÉRE ÉS ÉRTÉKELÉSÉRE SZOLGÁLÓ ELJÁRÁST.

 

ADATBIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK:

 • A JELSZAVAK KÓD SZINTEN TITKOSÍTVA VANNAK (BYCRIPT)
 • JELSZÓVAL ÉS FELHASZNÁLÓNÉVVEL VAN VÉDVE AZ ADMIN FELÜLETRE VALÓ BELÉPÉS.

 

AZ ÉRINTETT TÁJÉKOZTATÁSA AZ ADATVÉDELMI INCIDENSRŐL

HA AZ ADATVÉDELMI INCIDENS VALÓSZÍNŰSÍTHETŐEN MAGAS KOCKÁZATTAL JÁR A TERMÉSZETES SZEMÉLYEK JOGAIRA ÉS SZABADSÁGAIRA NÉZVE, AZ ADATKEZELŐ INDOKOLATLAN KÉSEDELEM NÉLKÜL TÁJÉKOZTATJA AZ ÉRINTETTET AZ ADATVÉDELMI INCIDENSRŐL.

 

AZ ÉRINTETT RÉSZÉRE ADOTT TÁJÉKOZTATÁSBAN VILÁGOSAN ÉS KÖZÉRTHETŐEN ISMERTETNI KELL AZ ADATVÉDELMI INCIDENS JELLEGÉT, ÉS KÖZÖLNI KELL AZ ADATVÉDELMI TISZTVISELŐ VAGY A TOVÁBBI TÁJÉKOZTATÁST NYÚJTÓ EGYÉB KAPCSOLATTARTÓ NEVÉT ÉS ELÉRHETŐSÉGEIT; ISMERTETNI KELL AZ ADATVÉDELMI INCIDENSBŐL EREDŐ, VALÓSZÍNŰSÍTHETŐ KÖVETKEZMÉNYEKET; ISMERTETNI KELL AZ ADATKEZELŐ ÁLTAL AZ ADATVÉDELMI INCIDENS ORVOSLÁSÁRA TETT VAGY TERVEZETT INTÉZKEDÉSEKET, BELEÉRTVE ADOTT ESETBEN AZ ADATVÉDELMI INCIDENSBŐL EREDŐ ESETLEGES HÁTRÁNYOS KÖVETKEZMÉNYEK ENYHÍTÉSÉT CÉLZÓ INTÉZKEDÉSEKET.

AZ ÉRINTETTET NEM KELL TÁJÉKOZTATNI, HA A KÖVETKEZŐ FELTÉTELEK BÁRMELYIKE TELJESÜL:

 • AZ ADATKEZELŐ MEGFELELŐ TECHNIKAI ÉS SZERVEZÉSI VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKET HAJTOTT VÉGRE, ÉS EZEKET AZ INTÉZKEDÉSEKET AZ ADATVÉDELMI INCIDENS ÁLTAL ÉRINTETT ADATOK TEKINTETÉBEN ALKALMAZTÁK, KÜLÖNÖSEN AZOKAT AZ INTÉZKEDÉSEKET – MINT PÉLDÁUL A TITKOSÍTÁS ALKALMAZÁSA –, AMELYEK A SZEMÉLYES ADATOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉSRE FEL NEM JOGOSÍTOTT SZEMÉLYEK SZÁMÁRA ÉRTELMEZHETETLENNÉ TESZIK AZ ADATOKAT;
 • AZ ADATKEZELŐ AZ ADATVÉDELMI INCIDENST KÖVETŐEN OLYAN TOVÁBBI INTÉZKEDÉSEKET TETT, AMELYEK BIZTOSÍTJÁK, HOGY AZ ÉRINTETT JOGAIRA ÉS SZABADSÁGAIRA JELENTETT, MAGAS KOCKÁZAT A TOVÁBBIAKBAN VALÓSZÍNŰSÍTHETŐEN NEM VALÓSUL MEG;
 • A TÁJÉKOZTATÁS ARÁNYTALAN ERŐFESZÍTÉST TENNE SZÜKSÉGESSÉ. ILYEN ESETEKBEN AZ ÉRINTETTEKET NYILVÁNOSAN KÖZZÉTETT INFORMÁCIÓK ÚTJÁN KELL TÁJÉKOZTATNI, VAGY OLYAN HASONLÓ INTÉZKEDÉST KELL HOZNI, AMELY BIZTOSÍTJA AZ ÉRINTETTEK HASONLÓAN HATÉKONY TÁJÉKOZTATÁSÁT.

HA AZ ADATKEZELŐ MÉG NEM ÉRTESÍTETTE AZ ÉRINTETTET AZ ADATVÉDELMI INCIDENSRŐL, A FELÜGYELETI HATÓSÁG, MIUTÁN MÉRLEGELTE, HOGY AZ ADATVÉDELMI INCIDENS VALÓSZÍNŰSÍTHETŐEN MAGAS KOCKÁZATTAL JÁR-E, ELRENDELHETI AZ ÉRINTETT TÁJÉKOZTATÁSÁT.

ADATVÉDELMI INCIDENS BEJELENTÉSE A HATÓSÁGNAK

AZ ADATVÉDELMI INCIDENST AZ ADATKEZELŐ INDOKOLATLAN KÉSEDELEM NÉLKÜL, ÉS HA LEHETSÉGES, LEGKÉSŐBB 72 ÓRÁVAL AZUTÁN, HOGY AZ ADATVÉDELMI INCIDENS A TUDOMÁSÁRA JUTOTT, BEJELENTI AZ 55. CIKK ALAPJÁN ILLETÉKES FELÜGYELETI HATÓSÁGNAK, KIVÉVE, HA AZ ADATVÉDELMI INCIDENS VALÓSZÍNŰSÍTHETŐEN NEM JÁR KOCKÁZATTAL A TERMÉSZETES SZEMÉLYEK JOGAIRA ÉS SZABADSÁGAIRA NÉZVE. HA A BEJELENTÉS NEM TÖRTÉNIK MEG 72 ÓRÁN BELÜL, MELLÉKELNI KELL HOZZÁ A KÉSEDELEM IGAZOLÁSÁRA SZOLGÁLÓ INDOKOKAT IS.

 

PANASZTÉTELI LEHETŐSÉG


AZ ADATKEZELŐ ESETLEGES JOGSÉRTÉSE ELLEN PANASSZAL A NEMZETI ADATVÉDELMI ÉS INFORMÁCIÓSZABADSÁG HATÓSÁGNÁL LEHET ÉLNI:

NEMZETI ADATVÉDELMI ÉS INFORMÁCIÓSZABADSÁG HATÓSÁG

      1125 BUDAPEST, SZILÁGYI ERZSÉBET FASOR 22/C.

      LEVELEZÉSI CÍM: 1530 BUDAPEST, POSTAFIÓK: 5.

      TELEFON: 36 -1-391-1400

      FAX: 36-1-391-1410

      E-MAIL: UGYFELSZOLGALAT@NAIH.HU

ZÁRSZÓ

A TÁJÉKOZTATÓ ELKÉSZÍTÉSE SORÁN FIGYELEMMEL VOLTUNK AZ ALÁBBI JOGSZABÁLYOKRA:

 • A TERMÉSZETES SZEMÉLYEKNEK A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE TEKINTETÉBEN TÖRTÉNŐ VÉDELMÉRŐL ÉS AZ ILYEN ADATOK SZABAD ÁRAMLÁSÁRÓL, VALAMINT A 95/46/EK RENDELET HATÁLYON KÍVÜL HELYEZÉSÉRŐL (ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI RENDELET) AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. ÁPRILIS 27.)
 • 2011. ÉVI CXII. TÖRVÉNY – AZ INFORMÁCIÓS ÖNRENDELKEZÉSI JOGRÓL ÉS AZ INFORMÁCIÓSZABADSÁGRÓL (A TOVÁBBIAKBAN: INFOTV.)
 • 2001. ÉVI CVIII. TÖRVÉNY – AZ ELEKTRONIKUS KERESKEDELMI SZOLGÁLTATÁSOK, VALAMINT AZ INFORMÁCIÓS TÁRSADALOMMAL ÖSSZEFÜGGŐ SZOLGÁLTATÁSOK EGYES KÉRDÉSEIRŐL (FŐKÉPP A 13/A. §-A)
 • 2008. ÉVI XLVII. TÖRVÉNY – A FOGYASZTÓKKAL SZEMBENI TISZTESSÉGTELEN KERESKEDELMI GYAKORLAT TILALMÁRÓL;
 • 2008. ÉVI XLVIII. TÖRVÉNY – A GAZDASÁGI REKLÁMTEVÉKENYSÉG ALAPVETŐ FELTÉTELEIRŐL ÉS EGYES KORLÁTAIRÓL (KÜLÖNÖSEN A 6.§-A)
 • 2005. ÉVI XC. TÖRVÉNY AZ ELEKTRONIKUS INFORMÁCIÓSZABADSÁGRÓL
 • 2003. ÉVI C. TÖRVÉNY AZ ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉSRŐL (KIFEJEZETTEN A 155.§-A)
 • 16/2011. SZ. VÉLEMÉNY A VISELKEDÉSALAPÚ ONLINE REKLÁM BEVÁLT GYAKORLATÁRA VONATKOZÓ EASA/IAB-AJÁNLÁSRÓL
 • A NEMZETI ADATVÉDELMI ÉS INFORMÁCIÓSZABADSÁG HATÓSÁG AJÁNLÁSA AZ ELŐZETES TÁJÉKOZTATÁS ADATVÉDELMI KÖVETELMÉNYEIRŐL
 • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. ÁPRILIS 27.) A TERMÉSZETES SZEMÉLYEKNEK A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE TEKINTETÉBEN TÖRTÉNŐ VÉDELMÉRŐL ÉS AZ ILYEN ADATOK SZABAD ÁRAMLÁSÁRÓL, VALAMINT A 95/46/EK RENDELET HATÁLYON KÍVÜL HELYEZÉSÉRŐL.