Szűrés

Válasszon méretet:
Termék státusza

TOP termékek

Látogató számláló

0
0
9
4
6
5
7

Segíthetek? +36302856255

Hortenziák

Üdvözöljük Hortenzia Kínálatunkban! Fedezze fel lenyűgöző hortenziafajtáinkat: romantikus rózsaszín, tiszta fehér és élénk kék színű hortenziák várják önt. Hortenziáink nem csupán gazdag színükkel és lenyűgöző méretükkel, hanem hónapokon át tartó virágzászkkal is magukra vonják a figyelmet.

Válogatott kínálatunkban megtalálhatók a hagyományos és egyedi fajták is, melyek ideálisak kertek, teraszok vagy erkélyek díszítésére. Hortenziáink könnyen nevelhetők és gondozhatók, különböző talaj- és fényviszonyokhoz is alkalmazkodva.

 

A kerti hortenziák (Hydrangea macrophylla) virágzatai labda vagy tányér alakúak, és rózsaszín, bíborszínű vagy kék virágokból állnak.

A cserjés hortenziák (Hydrangea arborescens) krémfehér viráglabdái kertünk díszévé válnak.

A bugás hortenziák (Hydrangea paniculata) hosszúkás, kúpos fehér bugavirágzatokkal rendelkeznek.

Az érdeslevelű hortenziák (Hydrangea aspera) hosszúkás, bársonyos levelei és tányér alakú virágzatai gyönyörű látványt nyújtanak. A virágzat peremén elhelyezkedő fehér, rózsaszín vagy kék meddő virágok ölelik körbe a belső, termőképes virágokat.

A kerti hortenziák optimális környezete egy olyan terület, amely félárnyékos és védett a széltől, legyen az a kertben vagy az erkélyen. A teljes napsütés nem ideális számukra, mivel magas vízigényük miatt gyors párolgás következhet be, ami a levelek és virágok elhullásához vezethet. Továbbá, erős napsütésben könnyen károsodhatnak.

A kerti hortenzia megfelelő talajigénye friss, jó vízelvezetésű, enyhén savanyú, és magas humusz- és tápanyagtartalommal rendelkező talaj. Kertészetünkben elérhető speciális hortenziaföld alacsony pH-értékkel rendelkezik, és tápanyagokkal van dúsítva, így ideális a talajjavításhoz és a cserepes ültetéshez is.

Ha érdekli mitől függ a hortenziák virágszíne és hogyan tudja azt befolyásolni olvassa el cikünket a témáról!